Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 853 kJ / 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,71 g |
Tuky | 8,81 g |
Vláknina | 7,71 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 12,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát.
Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší nudličky a tofu na hranolky.
Krok 3: Na širší pánvi si rozehřejeme (nepřepalujeme) bylinkové máslo, vsypeme cibuli a mrkev a restujeme, až nám začne mrkev pouštět barvu. Poté vsypeme tofu a opatrně pár minut restujeme. Přisypeme mouku, promícháme a podlijeme vývarem.
Krok 4: Směs necháme pár minut provařit, dle chuti dosolíme (kdo má rád, použije pár kapek sojové omáčky), vsypeme žampiony, pórek a necháme ještě pár minut lehce provařit.
Krok 5: Kdo má rád, můžeme přidat trochu čerstvých bylinek na ovonění - já jsem dala trošku celerové natě.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Jako příloha se hodí kuskus, rýže, čerstvé pečivo.
Zveřejněno 23. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qADr
Moje poznámka
Tofu s bylinkovou chutí a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qADr
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 8 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 9 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 57 minutami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 2 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 2 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
humlovatereza před 3 hodinami
Sladkokyselá čínská kuřecí polévka
MarcelaPa před 4 hodinami
Tématické fráze:
oběd z tofu,
tofu s bylinkami,
obed s tofu,
tofu oběd,
recepty z bylinkového tofu,
recepty z tofu se zeleninou,
tofu na bylinkách,
co k tofu jako příloha,
zpracování tofu,
zpracování tofu,
tofu na obed,
tofu s bylinkami recept,
bilinkove tofu recepty,
bylinkové tofu+recepty,
bilinkove tofu s mrazenou zeleninou,
recept na obed z tofu,
recept na tofu s bylinkami,
uzené tofu se zeleninou,
obědy z tofu,
tofu recepty
Suroviny:
tofu natural,
koření na bylinkové máslo,
máslo,
sůl,
cibule,
mrkev,
žampióny,
pórek,
mouka hladká,
bujón zeleninový,
čerstvé bylinky
Komentáře (21)
Jinak tofu natural je výborné jak píše Magdalenka i na marinování - co máš ráda, tím ho ochutíš a moc dobré je i uzené tofu. Na plátky, do směsí,...
Magdalenko
Děkuju vám za příjemné komentáře a pokud vyzkoušíte, budu jen ráda.
Ja mám tofu veľmi v obľube, robievam si niečo podobné. Samotné tofu pred tepelnou úpravou vždy marinujem - nakrájam na plátky, pokvapkám sójovkou (často aj korením i pretlačeným cesnakom) a nechám odstáť aspoň hodinku.