Rybíz jako brusinky s rumem
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso, nejčastěji zvěřinu, nebo do některých gulášů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 983 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 611,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme, opláchneme a necháme okapat. Vše kromě rumu vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
Krok 2: Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu.
Krok 3: Po odstavení přimícháme rum.
Krok 4: Ihned plníme do vymytých sklenek, očistíme okraj sklenice, zakápneme povrch rybízu rumem, sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Krok 5: Takto necháme zcela vychladnout.
Zveřejněno 7. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
Moje poznámka
Rybíz jako brusinky s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v7xm
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Plněné sladké broskve
Přidáno 10. 7. 2025 06:08:01
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 47 minutami
Cukeťák II
xSarka před 2 hodinami
Uzená zelňačka
Vašek před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
danila před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 2 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 3 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 6 hodinami
Borůvkový koláč z Borovan pro domácí pekárnu
Lidolenka před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 18 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 21 hodinami
Tématické fráze:
červený rybíz ala brusinky,
rybíz ala brusinky v troubě,
bílý rybíz recepty,
rybíz alá brusinky,
červený rybíz jako brusinky,
falešné brusinky z červeného rybízu,
falešné brusinky z rybízu recept,
falešné brusinky z rybízu,
bílý rybíz recept,
recepty z bílého rybízu,
brusinky z rybízu,
rybíz bílý recepty,
peceny rybiz ala brusinky,
rybíz bílý recept,
brusinky v rumu,
recept na bílý rybíz,
bílý rybíz ala brusinky,
co z bílého rybízu,
rybíz alla brusinky,
bílý rybíz
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krupice,
cukr vanilinový,
cukr skořice,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
rum,
rybíz
Komentáře (21)
1974andrea:
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.
Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení