Bílá zelňačka s houbami a fazolemi
Poctivá polévka, která má takovou sílu, že s klidem zastoupí i hlavní jídlo. V jednom hrnci se spojí kysané zelí, brambory, kořenová zelenina, houby, fazole a smetana v sytou polévku, která stojí na poctivých surovinách a snadném postupu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 341 kJ / 321 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,86 g | 
| Tuky | 1,61 g | 
| Vláknina | 21,21 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 132 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 54,26 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a krátce orestujeme (cca 2–3 minuty).
	Krok 2: Poté přidáme kysané zelí, koření a sůl, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15–20 minut doměkka.
	Krok 3: Sušené houby zalijeme vodou a dáme zvlášť vařit. Pokud byly předem namočené, stačí je povařit rovnou — změknou během několika minut.
	Krok 4: Když je mrkev téměř měkká, přidáme do polévky uvařené houby i s vývarem a syrové brambory, nastrouhané nahrubo. Vaříme dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme fazole i s nálevem a krátce prohřejeme.
	Krok 5: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a směs postupně vlijeme do polévky za stálého míchání. Necháme krátce provařit, aby se mouka dobře spojila a polévka zhoustla.
	Krok 6: Nakonec dochutíme octem a cukrem podle kyselosti zelí a vlastní chuti, případně dosolíme.
Zveřejněno 30. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bílá zelňačka s houbami a fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpYR
Moje poznámka
					
				
Bílá zelňačka s houbami a fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpYR
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 4 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 11 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 50 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 50 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 55 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelnacka s houbami, 
						
						
							zelnačka s hřibama, 
						
						
							zelňačka s hřiby, 
						
						
							zelňačka s houbama, 
						
						
							polévka z kysaného zelí s fazolemi a houbami recepty, 
						
						
							zelňačka s fazolemi, 
						
						
							bílá zelńačka shoubami a fazolemi, 
						
						
							fazolky s houbami, 
						
						
							když zapomenu namočit fazole, 
						
						
							zelňačka s hřib, 
						
						
							zelnačka polévka s houbami, 
						
						
							polevka zelna s bilou fazolí, 
						
						
							zelńačka s fazolí, 
						
						
							kyselica s fazolemi, 
						
						
							kyselica s houbami a fazolky, 
						
						
							zelnacka s fazoli a smetanou, 
						
						
							babicovy dobroty recepty zelňačka s fazolý, 
						
						
							fazolova s houbama, 
						
						
							recepty-houby-s fazolí, 
						
						
							zelnácka z babicovych dobrot
						
					
						Suroviny:
						
							zelí kysané, 
						
						
							fazole červené v nálevu, 
						
						
							brambory, 
						
						
							hříbky sušené, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							petržel, 
						
						
							cibule, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (4)