Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Hledáte-li tip na ideální lehký oběd nebo večeři plnou chuti, tady je. Šťavnatá marinovaná vepřová krkovice, s výraznou chutí česneku a hořčice, získá po opečení na pánvi zlatavou kůrku, zatímco cuketa a žampiony zůstanou krásně křupavé.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 052 kJ / 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,32 g |
| Tuky | 12,99 g |
| Vláknina | 8,34 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 288 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hodiny marinovat.
Krok 2: Poté na 1 lžíci oleje zprudka opečeme krkovici z jedné strany asi 2 minuty, otočíme a přidáme na 0,5-1 cm plátky nakrájenou cuketu a žampiony.
Krok 3: Oheň ztlumíme, zeleninu zasypeme provensálským kořením a nasekanými bazalkovými lístky. Pánev přikryjeme a dusíme 3-4 minuty, aby maso bylo propečené, ale zelenina stále křupavá. Dosolíme podle chuti.
Zveřejněno 2. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQv1
Moje poznámka
Provensálská krkovice s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQv1
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 11 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 11 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 12 hodinami
Tématické fráze:
krkovice s cuketou,
krkovice recepty,
recepty s cuketou,
krkovička s cuketou,
veprova krkovice s cuketou,
krkovice se žampiony,
žampiony recepty,
krkovice s žampiony,
provensálská kuchařka,
provensálská zelenina,
recepty krkovice,
krkovice,
recepty z žampionů,
vepřové maso se žampiony a cuketou,
provensálská vepřová krkovička,
krkovice na provensalskem koreni,
vepřová krkovice se žampiony,
krkovice cuketa recept,
provensálské koření recepty,
co s cuketou
Suroviny:
krkovice vepřová,
vejce,
hořčice kremžská,
česnek,
olej olivový,
sůl,
cuketa,
žampióny,
koření provensálské,
bazalka čerstvá
Komentáře (14)
krkovička byla opravdu moc dobrá, mně stačila jen s tou zeleninou, děti si daly nové brambory a všichni jsme byli spokojení
hmm,jak tak koukám na ty ingredince,bude to dost dobré