Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 159 kJ / 7 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 186,07 g |
| Tuky | 381,79 g |
| Vláknina | 61,24 g |
| Cholesterol | 2,69 g |
| Sodík | 5,07 g |
| Sůl | 12,88 g |
| Sacharidy | 793,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout.
Krok 2: V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem.
Krok 3: Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku jsem vyběhl i se všema třema hafanama na procházku, stavil se na tržnici, kde zakoupil kysané zelí... Po návratu domů jsem ještě skočil na kolo a vyrazil pro knedlík... ještě jsem se ho nenaučil, no..
Krok 4: Po příjezdu jsem zapnul troubu, a plech s husíma dílama, které jsem podlil deckem vody, dal - stále zakrytý alobalem - na sporák, na plotýnku, úplně nasporo.
Krok 5: V míse utřel žloutky s práškem do pečiva, cukrem, ořechama a tukem, pak přidal mouku, mléko... Do hotového těsta vmíchal sníh z bílků. Nakydal do vytřené a vysypané formy, a toto šoupnul do trouby...
Krok 6: V kastrolu na oříšku kachního sádla jsem zezlatil na kostičky nakrájené uzené plecko, když chytlo tu krásnou červenou barvu, nasypal jsem tři nakrájené cibule, a zezlatil.
Krok 7: Oškrabal jsem tři větší brambory, nastrouhal na tom hnusném struhadle s hrotama ven, na kašičku. Bramborovou drť jsem vykydal na cibulku s uzeným, posolil, pokmínoval a na mírném ohni a za stálého míchání vařil. Když směs moc houstla, přidával jsem vodu ze zelí.
Krok 8: Na bábovce se mezitím udělala tenoučká krusta, kterou jsem propíchal kouskama čokolády.
Krok 9: V dalším hrnci jsem opět na kousíčku sádla zpěnil další cibuli, a přidal pokrájené kysané zelí. Trošku podlil vodou a dusil... Po deseti minutách jsem vmíchal hotovou bramborovou spojku (pozná se po chuti a konzistenci, nesmí být cítit syrová brambora, a je to strašné lepidlo)... Přidal jsem tři stroužky utřeného česneku a ještě minutku dusil, aby se zelí s bramborama spojilo, a česnek rozptýlil...
Krok 10: Pak jsem vytáhl bábovku z trouby, a vrazil do ní - trouby - husí díly (na plotýnce za skoro dvě hodiny pustily neskutečné množství sádla, ale barva zůstala neesteticky bledá...).
Krok 11: Zelí jsem trošičku přisladil. Nachystal posezení na terase, vyklopil bábovku, napařil knedlíček a servíroval... V troubě stehýnka mezitím chytily krásnou barvu. K pití jsem zvolil Starobrno Medium, 11 ležák. Následně u kávičky jsme se dorazili bábovkou. A v noci jsem zažil svůj první žlučníkový záchvat..
Zveřejněno 9. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYLr
Moje poznámka
Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYLr
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 1 minutou
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 26 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 30 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 42 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 45 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 55 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Tématické fráze:
kachna noční pečení,
husa domácí váha,
husa recepty pomalé pečení,
barva husiho sadla,
husí stehna cena,
noční pečení kachny,
husa na ohni,
kolik vazi kosti z husy,
jakou barvu husí sádlo,
martinská husa videorecept,
kolik za kilo husy,
madarske husy,
jak se dela kysane zeli a husa,
husí stejhna zelí,
polévka z kachních a husích recept,
husi stehna recept,
husa kolik za kilo,
k zitrejsimu obedu,
co k zítřejšímu obědu,
posolil
Suroviny:
stehno husí,
prsa husí,
sůl,
kmín celý,
pepř,
sádlo kachní,
voda,
zelí kysané,
cibule,
brambory,
plecko,
sádlo kachní,
česnek,
sůl,
kmín celý,
cukr,
knedlík houskový,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
mléko,
ořechy mleté,
ovoce kandované,
čokoláda,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (31)
šmarja, jasně že polohrubou!!! Doplním!!!
a do bábovky mouku ..a jakou