Klasický ruský boršč
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 260 kJ / 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,79 g |
Tuky | 6,76 g |
Vláknina | 26,16 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 478 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 84,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasický ruský boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oAVX
Moje poznámka
Klasický ruský boršč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oAVX
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 4 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 20 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Mistrova před 9 minutami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 1 hodinou
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 1 hodinou
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 3 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 3 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 4 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 6 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 6 hodinami
Tématické fráze:
boršč s červenou řepou,
ruský boršč s červenou řepou,
boršč recepty,
polévka boršč,
bořšč,
recept na polévku boršč,
borst,
pravý ruský boršč,
boršč recept,
recepty boršt,
recept na pravý ruský boršč,
polévka boršč recept,
červená řepa polévka boršč,
recepty polévky boršč,
vaříme boršč,
recept borsc,
jak se vaří boršč,
pravý ruský boršč recept,
pravy boršč s červenou řepou,
borst recept
Suroviny:
zelí,
brambory,
maso hovězí s kostí,
řepa červená,
pepř černý,
bobkový list,
cibule,
protlak rajčatový,
mrkev,
česnek
Komentáře (61)
nebo pikantní klobása.Do boršče nikdy nepatří česnek.Jinak souhlasím s receptem a pokud jej vyzkoušíte jak jsem
uvedl přeji dobrou chuť.
podávala jsem s domácími pirožkami:
https://www.toprecepty.cz/recept/52686-pirozky-se-...
Určitě dávám do oblíbených receptů
Ještě jednu věc k autorce - bylo by doré napsat, jaké zelí máš na mysli, zda hlávkové či už nakládané - jsou lidé,kterým to jasné nebude