Kančí guláš
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 633 kJ / 2 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,30 g |
Tuky | 101,78 g |
Vláknina | 20,72 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 36,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle, popřípadě oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli s malými kostičkami slaniny.
Krok 2: Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a opepříme.
Krok 3: Restujeme do tuku, pak zalijeme vínem, necháme odpařit a dolijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření, zakryjeme poklicí a přikryté dusíme doměkka.
Krok 4: Je-li maso měkké, přidáme prolisovaný česnek.
Krok 5: Zahustíme nastrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Pokud je třeba, dolijeme tekutinu.
Krok 6: Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Moje poznámka
Kančí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2751
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 23 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 11 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 46 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 3 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 15 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 15 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pravý guláš z divočáka,
guláš z divočáka pohlreich,
nejlepší kančí guláš,
kančí recepty,
guláš z kančího masa,
guláš z kančí kýty,
výborný kančí guláš,
kančí kýta guláš,
zvěřinový guláš pohlreich,
kančí guláš z kýty,
kanci,
kančí maso recepty,
kančí kýta recepty,
dančí guláš pohlreich,
nejlepší kančí guláše,
jak naložit kančí maso,
guláš z divočáka,
jak nalozit kanci maso na gulas,
guláš z dančí kýty dle polreicha,
kancí maso
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
slanina uzená,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu,
vývar masový,
chléb,
sádlo,
víno červené,
česnek
Komentáře (31)
.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!