Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 494 kJ / 3 703 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 206,98 g | 
| Tuky | 316,17 g | 
| Vláknina | 4,20 g | 
| Cholesterol | 620 mg | 
| Sodík | 3,75 g | 
| Sůl | 9,00 g | 
| Sacharidy | 6,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Krkovičku prošpikujeme slaninou a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje.
	Krok 2: Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v zakrytém pekáči cca 50 minut na 200°C, při pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby přidáváme horkou vodu.
	Krok 3: Až je maso téměř hotové, odkryjeme pekáč, krkovičku obrátíme kostí na dno, mírně osolíme povrch krkovičky - už nepodléváme a necháme ještě asi 10 min vut troubě - utvoří se křupavá zlatá kůrčička.
	Krok 4: Bramborovou kaši uvaříme podle naešho zvyku a po přidání mléka a másla a při šťouchání přidáme kurkumu. Jednak hezky kaši obarví, navíc má příjemnou malinko pikantnější chuť, která se výborně hodí k rozmarýnu.
Zveřejněno 4. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qj9D
Moje poznámka
					
				
Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qj9D
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 58 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krkovička recepty, 
						
						
							krkovička, 
						
						
							krkovička recept, 
						
						
							rozmarýn recepty, 
						
						
							marinovani masa, 
						
						
							vepřové maso na rozmarýnu, 
						
						
							vepřová krkovice na rozmarýnu, 
						
						
							na rozmarýnu, 
						
						
							recepty rozmarýn, 
						
						
							marinovani masa na gril, 
						
						
							krkovička s bramborovou kasi, 
						
						
							marinované maso na gril, 
						
						
							grilované maso na rozmarýnu, 
						
						
							jak vypadá rozmaryn, 
						
						
							krkovička na rozmarinu, 
						
						
							rozmarýn recept, 
						
						
							krkovice na rozmarínu, 
						
						
							marinovaná masa, 
						
						
							recept rozmarýn, 
						
						
							kurkuma-recepty
						
					
						Suroviny:
						
							krkovice vepřová, 
						
						
							slanina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							pepř bílý, 
						
						
							koření krkovička s česnekem, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							olej, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							brambory, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (19)
Kurkumová kaše je taky skvělá, opravdu se snoubí s rozmarýnem a hezky vypadá (to víš, že padl dotaz, proč je tak žlutá
Moc děkuji za perfektní recept a zpříjemnění neděle!
A kašička...labužnická pochoutka!!!