Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou použité suroviny. Kvalitní a poctivé ingredience, žádné náhražky, vytvoří tu báječnou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 233 kJ / 1 012 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,94 g |
| Tuky | 73,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 6,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji na lžíci olivového oleje dohněda a dokřupava.
Krok 2: Mezitím přivedeme k varu vodu na špagety, dobře ji osolíme a když začne vřít, špagety do ní vsypeme.
Krok 3: V misce rozšleháme žloutky s jemně strouhaným pecorinem, pepřem a malým množstvím soli. Povolíme několika lžícemi vody z vaření těstovin.
Krok 4: Na skus uvařené špagety vybereme z vody a vhodíme do pánve s vyškvařenou slaninou. Promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, vzápětí vlijeme vaječno-sýrovou hmotu a rychle, ale opatrně vše promícháme, až směs zatuhne.
Krok 5: Ihned servírujeme, případně posypané trochou pecorina (nemusí již být).
Zveřejněno 2. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Zv
Moje poznámka
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L5Zv
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
špagety carbonara s italem v kuchyni,
špagety carbonara,
špagety carbonara recept,
spageti carbonara od itala v kuchyni,
spagety carbonara pohlreich,
s italem v kuchyni spagety carbonara,
s italem v kuchyni recepty špagety,
špagety podle pohlreicha,
těstoviny carbonara pohlreich,
emanuel ridi recepty,
emanuel ridi,
špagety carbonara-emanuel ridi,
recepty emanuela ridiho,
carbonara recept,
omáčka na špagety carbonara,
s italem v kuchyni carbonara,
spagety carbonara video,
omáčka carbonara,
recept spagety carbonara,
recept na špagety carbonara
Suroviny:
těstoviny špagety,
pancetta,
žloutek,
pecorino,
olej olivový,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (54)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, pokud směs zatuhne, tak je něco blbě
Bodů se vzdávám a přeposílám je italským autorům...
Ivanko, ani netušíš, jak miluju Tvoje fotografie - hlavně ty pod mými recepty
Elize letí bod za zveřejnění a krásné fotky
a představ si, ta vajíčka nebyla ani domácí
ale byly skvělé.. mňam
Rebuš, ty jsi ty špagety vařila s kurkumou nebo s kari, ne...? Ovšem jestli je ta překrásná barva pouze zásluhou žloutků, tak ode mě pozdravuj svoje spokojené slepičky...jsou pěkně rozmazlené..
posílám ti bodík a obrázky
Jinak Eli, samozřejmě
Mám práci, která mě baví, tak to zas tolik neřeším. Zůstává to mým koníčkem...
Eli, ty bys měla mít nějaké příjemné bistro ve francouzském stylu, možná i literární kavárnu...úplně mi to k tobě pasuje
O těch "znalcích" si také iluze nedělám, ono jedna věc je kecat a kritizovat a druhá věc vařit a makat... Navíc jsem odchovaná v napůl hospodské rodině a od patnácti jsem procházela provozem, tak vím, o čem ta dřina je...
Eliz
Novodobých znalců a milovníků Pohlreicha a Ridiho se neboj, dle mého toho ti "znalci a puristé" zas tak moc nenavařili..