Suroviny
Porce: pro 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 135 kJ / 2 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,24 g |
Tuky | 131,25 g |
Vláknina | 38,12 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 228,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru + kopr + osolíme, opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do potravinářské fólie. Na obou koncích uvážeme provázkem (viz foto) těsně, aby zůstalo co nejméně vzduchu. Dáme odpočinout.
Krok 2: Mezitím dáme vařit osolené brambory na pyré.
Krok 3: Dále dáme vařit do vývaru mrkev, cibuli, česnek, víno, džus/rajčata, tymián, rozmarýn, příp. pepř a dusíme cca 40 min. Potom zahustíme máslem a smetanou, necháme projít varem a odstavíme. Vše propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme.
Krok 4: Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu a hořčici a našleháme pyré. Vše udržujeme teplé.
Krok 5: Do hrnce dáme vařit vodu a vložíme zabalené filety, vaříme zvolna 10 minut, potom odstraníme folii.
Krok 6: Vejce rozklepneme dle fota do potravin.folie, kterou jsme dali do misky a provázkem stáhneme tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu (vejce potom pěkně sedí ve vodě). Vaříme v hrnci na „hniličko“ cca 5 min. Po této době budou držet tvar a folie stáhneme. Toť vše – naservírujeme dle vlastní fantazie a dobrou chuť.
Zveřejněno 22. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x2PJ
Moje poznámka
Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x2PJ
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 9 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 24 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 40 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 49 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramborové citrónové pyré,
bramborové pyré,
citrónové pyré,
ryba s bramborem,
bramborove pyré se šunkou,
varena ryba apetit,
ryba na tymiánu a rozmarýnu,
bramborové pyré recept s rybou,
pyré z brambor a mrkve,
ryba recept,
potravinářská fólie lze s ní varit,
bramborove pyre rozmarýn,
ryba narychlo,
bramborové k piré,
pyré s rybou,
pyré z vařených brambor a mrkve,
ryba s květákovým piré,
varena ryba s omackou,
bramborové pyré s rybou,
pire k rybe recept
Suroviny:
filet z ryb,
kůra citronová,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř,
olej olivový,
brambory,
máslo,
smetana,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
mrkev,
cibule,
česnek,
vývar,
víno bílé,
tymián,
rozmarýn,
džus rajský,
máslo,
smetana,
pepř,
vývar,
bazalka čerstvá,
petrželka
Komentáře (19)
Já mám také raději opečenou rybku, ale toto jsem pojala dle receptu tak nějak dietněji
Elizo, také jsem to neznala, ale je to super rychlovka, protože čerstvě uvařená vejce oloupat narychlo je někdy zážitek
Bod posílám dopředu a ukládám k vyzkoušení.