Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené hrubozrnnou hořčicí vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se skvěle hodí třeba k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi snadno vykouzlíte chutný nedělní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 096 kJ / 501 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,13 g | 
| Tuky | 32,27 g | 
| Vláknina | 14,43 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 942 mg | 
| Sůl | 2,27 g | 
| Sacharidy | 31,31 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z hrubozrnné hořčice, oleje a Staročeského koření vyšleháme metličkou kompaktní marinádu. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou plátky masa potřeme, můžeme je nechat uležet, ale nemusíme.
	Krok 2: Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na velmi malé kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo a zeleninu na něm dohněda opečeme.
	Krok 3: Plátky masa posypeme z obou stran moukou a vložíme k zelenině. Necháme opéct z obou stran. Až se voda vydusí, podlijeme maso pivem a pekáček vložíme do trouby.
	Krok 4: Pečeme asi 1,5 hod. při necelých 200 °C, dokud maso z kýty nebude měkké. Občas zkontrolujeme hustotu výpeku. Podléváme pivem, vodou nebo vývarem.
Zveřejněno 11. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Moje poznámka
					
				
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							staročeské recepty z masa, 
						
						
							staročeské recepty, 
						
						
							staročeské koření složení, 
						
						
							starocesky veprovy platek, 
						
						
							staročeský oběd, 
						
						
							staročeský plátek, 
						
						
							staroceske maso recept, 
						
						
							recepty s pivem, 
						
						
							staročeské plátky, 
						
						
							staročeská vepřová kýta, 
						
						
							sraročeský oběd, 
						
						
							maso s pivem, 
						
						
							složení staročeskeho koření, 
						
						
							staročeské maso, 
						
						
							staročeské koření, 
						
						
							bůček podlévaný černým pivem, 
						
						
							staročeská kýta, 
						
						
							staročeské koření recepty, 
						
						
							staročeské vepřové maso, 
						
						
							starocesky kureci platek
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							cibule, 
						
						
							hořčice hrubozrnná, 
						
						
							olej, 
						
						
							koření, 
						
						
							pivo světlé, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
moukou jsem nezahušťovala, jenom jsem na závěr přidala kousek másla, jako příloha byly cuketové noky ( odkaz nedávám, abych nedostala spucunk... třeba )
posílám foto, jestli neva, bodík už přiletěl dávno a ještě jednou díky.. nedělala jsem naposledy
Díííííík za receptííííík.
Posílám bodík.
Děkuji všem
Irisko, díky taky