Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,88 g |
| Tuky | 35,34 g |
| Vláknina | 34,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 184 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 92,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem připravíme maso. Zlehka plátky naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily.
Krok 2: Potřeme olejem a hojně opepříme čerstvě drceným pepřem nebo pepřovým kořením, do masa vetřeme jehličky rozmarýnu. Nesolíme. Dáme do uzavíratelné nádoby a vložíme do lednice, ideálně přes noc.
Krok 3: Druhý den cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí nakrouháme. Z jablek vykrojíme jádřinec, neloupeme a nakrájíme na osminky. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 4: V pekáčku, který je vhodný i na pečení v troubě, rozpálíme tuk, na kterém necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme zelí.
Krok 5: Přilijeme 300 ml vína a vaříme, dokud zelí nezačne měknout. Poté přidáme nakrájená jablka.
Krok 6: Dvě lžíce džemu smícháme se zázvorem a vmícháme do zelí. Dále přidáme cukr, ocet a sůl. Vaříme zhruba dalších 5 minut. Zelí ochutnáme a doladíme chutě.
Krok 7: Zapneme nahřívat horkovzdušnou troubu na 150 °C,
Krok 8: V druhé pánvi, nejlépe steakové, rozpálíme tuk. Vložíme krkovici, kterou těsně před smažením osolíme a zprudka restujeme z každé strany 7 minut.
Krok 9: Poté maso potřeme z obou stran zbývajícím džemem a ještě chvilku, ale na mírnějším plameni, opékáme asi tak dalších 6 minut.
Krok 10: Maso přemístíme do kastrolu se zelím. Do pánve, ve které jsme restovali maso, vlijeme zbylé víno, odmícháme ze dna a boků všechny přípečky a obsah pánve přelijeme přes maso.
Krok 11: Pekáč nebo kastrol přikryjeme poklicí a dáme do trouby, předehřáté na 150 °C (horkovzduch). Pečeme cca 90 minut, nepodléváme už ničím. Asi tak 15 minut před dokončením sundáme poklici a necháme udělat hezkou kůrčičku.
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
Moje poznámka
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 27 minutami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 38 minutami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 2 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 8 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 12 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 13 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 13 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 14 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová krkovice,
pečená krkovice v celku,
pomalu pečené vepřové maso,
pomalu pecena krkovicka,
pečená krkovice,
vepřová krkovice pečená,
pomalé pečení vepřového masa,
krkovička pečená na zelí,
pečená vepřová krkovice recepty,
pecena krkovicka se zelim,
vepřová krkovice pečená v celku,
vepřová krkovice na zelí,
krkovice na zelí,
pecena krkovička v celku,
pečená vepřová krkovička,
vepřova krkovička, pečeně, recepty,
pomalu pečená krkovička v celku,
krkovička na zelí,
pomalu pečené maso,
pečená vepřová krkovička recept
Suroviny:
krkovice vepřová,
pepř drcený,
sůl,
rozmarýn,
olej,
cibule,
zelí bílé hlávkové,
jablko červené,
víno bílé suché,
džem pomerančový,
zázvor čerstvý,
ocet vinný bílý,
cukr krupice,
olej
Komentáře (36)
1974andrea:
ach bože, rebi.. zase kecáš a něco tu smrdí
taktéž vám, které recept oslovil, a za vaše komentíky i bodíky..díky, díky, díky
díky, heřmánku
nejprv mi napadlo...áá elíza zase řádila...a ejhle, ona revenička čarúvala a jak krásně, překrásně. máš to přeparádní a si čím dál tím lepčí