Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou variantou knedlíků a kysaným zelím, pochutnáte si!
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 356 kJ / 2 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,14 g |
Tuky | 68,98 g |
Vláknina | 22,47 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 115,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme a kůži nařežeme do mřížky.
Krok 2: Marinádu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek prolisovaného česneku. Touto směsí řádně potřeme maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené maso (už bez fólie), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 °C.
Krok 4: Pečeme cca hodinu, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivem.
Krok 5: Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme křupavou kůrčičku.
Krok 6: Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na másle a olivovém oleji v pánvi. Dosolíme a dokořeníme podle svých chutí.
Krok 7: Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky, brambory v různých úpravách, my jsme měli špecle.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Moje poznámka
Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQNn
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 1 hodinou
Thajské curry
Trol60 před 1 hodinou
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 3 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 4 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 4 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 5 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 5 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně se zeleninou,
medová vepřová pečeně,
pečinka v křížovce,
vepřová pečínka,
vepřové pečeně se zeleninou,
medová pečínka,
časopis claudie recepty,
veprova pecinka recept,
pečínka křížovka,
vepřová pečeně s medem a zeleninou,
recept na vepřovou pečeni se zeleninou,
pecinka medova,
pecene veprova pecinka,
vepřová pečeně se zelezinou,
naložená vepřová pečeně se zeleninou,
vepřová pečeně ze zeleninou,
pecinka veprova,
vepřová pečeně na zelenině recepty,
vepřová pečeně recepty,
vepřová pečeně čina
Suroviny:
maso vepřové,
med tekutý,
pepř černý,
koriandr,
česnek,
sůl,
pivo světlé,
cibule,
kapusta růžičková,
mrkev,
pórek,
máslo,
olej olivový
Komentáře (16)
všem děkuji, potěší to jednoho