Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 015 kJ / 2 633 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,05 g |
| Tuky | 140,84 g |
| Vláknina | 15,84 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 94,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet.
Krok 2: Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem.
Krok 3: Cibuli nakrájíme, celer nahrubo nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou.
Krok 4: Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme po obou stranách a pod poklicí dusíme asi 10 minut.
Krok 5: Pak maso podlijeme červeným vínem a dusíme doměkka.
Krok 6: Vyjmeme je a udržujeme v teple.
Krok 7: Šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody.
Krok 8: Uvedeme ji do varu a za stálého míchání vaříme 10 minut.
Krok 9: Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme, případně přisolíme.
Krok 10: Mezitím očistíme mrkev nakrájíme a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získala sklovitou glazuru.
Krok 11: Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně.
Krok 12: Maso upravíme na talíři s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, mrkví a polijeme omáčkou.
Krok 13: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo noky.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta s plněnou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7W6
Moje poznámka
Jelení kýta s plněnou hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7W6
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 11 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 12 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 21 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 11 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 11 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 12 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 14 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 14 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 17 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 18 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 18 hodinami
Tématické fráze:
jelení kýta na divoko,
recept na plátky z jelení kýty,
srnčí kýta na divoko,
jeleni kyta platky,
jelení kýty na divoko,
jeleni kyta,
jelení kýta recepty,
jelení plátky recept,
jelení kýta-plátky,
jeleni platky,
jelení na hruškách,
mlade jeleni maso recepty,
jelenní kýta,
jelení kýta recept,
jelení kýta na hruškách,
doba varu jelení z kýty,
recept jelení mas,
srnci na hruskach,
vepřová kýta plátky s hruškou,
jelenní plátky recept
Suroviny:
kýta jelení,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
citron,
cibule,
celer,
mrkev,
cukr,
máslo,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
víno červené suché,
víno bílé suché,
mouka hladká,
smetana,
hrušky zavařené,
brusinky,
salát hlávkový
Komentáře (18)
Jistě by to šlo i z hovězího masa.
Toto je priestor na vyjadrenie sa k receptu, ktorý je nádherný, proste Bahula...
daniela: