Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 718 kJ / 1 128 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,50 g | 
| Tuky | 21,55 g | 
| Vláknina | 61,90 g | 
| Cholesterol | 75 mg | 
| Sodík | 732 mg | 
| Sůl | 1,38 g | 
| Sacharidy | 134,14 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat.
	Krok 2: Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Přidáme maso,  a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn, mírně orestujeme a zalijeme červeným vínem.
	Krok 3: Maso přiklopíme a na cca 180°C pečeme v troubě zhruba 90 minut do změknutí masa. Pokud je potřeba během pečení ještě podlijeme vínem. Pak maso vyjmeme a ponecháme v teple.
	Krok 4: Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a mírně stále provařujeme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, bílý jogurt a sladkou smetanu. Opět provaříme, aby se sýr rozvařil.
	Krok 5: Pokud chceme, dochutíme citronovou šťávou, popřípadě cukrem, dosolíme, dopepříme podle chuti. Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Zveřejněno 20. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Moje poznámka
					
				
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							úprava jehněčí kýty, 
						
						
							úprava jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí s omáčkou, 
						
						
							jehněčí kýta, 
						
						
							jehneči kyta recept, 
						
						
							jehněčí kýta recepty, 
						
						
							jak dlouho se pece jehněčí, 
						
						
							úprava jehněčího, 
						
						
							jak upravit jehneči maso, 
						
						
							jehneci maso s rozmarynovou omackou, 
						
						
							jak dlouho pečeme jehněčí, 
						
						
							jehneci uprava, 
						
						
							jehněčí maso s omáčkou, 
						
						
							úprava jehněčího masa kýty, 
						
						
							jehneci maso se zeleninou, 
						
						
							jehněčí kýta plátky, 
						
						
							jak dlouho se peče jehněčí maso, 
						
						
							kýta z ovečky, 
						
						
							jehneci s omackou recept, 
						
						
							jehneči jatra recepty
						
					
						Suroviny:
						
							kýta jehněčí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							víno červené suché, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							smetana 12%, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							sýr tavený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cukr, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (20)
Už to musím rozseknout...
vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk
dávám bodík