Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 677 kJ / 1 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,88 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 38,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 92,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Krok 2: Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.
Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Krok 4: Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Krok 5: Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na čtvrtky.
Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Krok 2: Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, jablka, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne.
Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Krok 4: Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Krok 5: Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme pasírovaná rajčata, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Já jsem nepodlévala, nebylo potřeba.
Zveřejněno 9. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík (dar) z Koryčan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXwW
Moje poznámka
Králík (dar) z Koryčan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXwW
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 5 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
Valis před 12 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 13 minutami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 6 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 6 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 6 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
dort králík foto,
koryčany rajče,
králík recept,
recepty z králíka,
králík dar,
králík dar k,
dort od áji,
rajče koryčany,
králik-rcp,
králik-rcp,
top recepty kralik,
korycany brambory,
králik po pytlácku,
cukroví koryčany,
micacek rajce,
korycany maminy foto,
pasirovany kralik,
jablka pro králíky?,
jak králíka odblaníme
Suroviny:
králík,
ocet,
víno červené,
celer řapíkatý,
olej olivový,
mrkev,
jablko,
cibule,
česnek,
bobkový list,
rozmarýn čerstvý,
pasírované rajčata,
sůl,
pepř
Komentáře (22)
Tak díky za všechny ty bezva recepty a krásná fota.
ale přesto moooc děkuji
Málo platné, rcp posuzujeme i okometricky, a ty Vaše jsou na 1.stránky kulinářských magazínů. Tak ještě jednou díky.
velehory tvořím trychtýřem.. když chci jen malý krtinec
Bibi, díky
všem moc děkuji
Irrena: to děkuji, ale na isindy nemám, mít nebudu.. vařím a fotím, jak umím, na Ivču fakt nemám.. ale dobré to bylo, to jo
Tak teď nevím
Koryčany, prásknu to Áji
Jenom, Rebi, nepatří tam z Koryčan
Já dnes dělám králíka na bylinkách,příště zkusím tento recept