Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Med z bylinek

Bylinkový med je úžasným doplňkem, kterým můžete posilovat svoji imunitu a přitom si i zamlsat. Med s přidáním jitrocele kopinatého je v přírodní medicíně používán pro svůj protizánětlivý účinek.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martinacoubalova

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min Bez doby odležení

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 470 kJ /
8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky očistíme, opláchneme a osušíme. Krok 2: Vložíme do vařící vody a vaříme 15 minut. Pak směs na 24 hodin odložíme. Krok 3: Druhý den směs přecedíme, přidáme cukr, celý citron rozkrájený na kolečka (bez jader) a vaříme více než hodinu, až směs trochu zhoustne. Krok 4: Teplým plníme skleničky.

TIP: Bylinné sirupy a medy - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Med z bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQL7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Med z bylinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQL7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hodně vařím medy z různých bylinek, ale nejvíc mi chutná meduňka s lípou.

je vice druhu medu :-) chutna trosku jinak nez ten pampeliskovy :-)

Mám dojem, že med je jen od včeliček.

spagetka: Dáme vařit do 2 litrů vody
a varime nez to zhoustne pokazde to je jinak :-)

Chybí ti množství vody, citron v ingrediencích, a opravdu věnuj čas lepšímu zpracování receptu. Co znamená "vaříme více než hodinu?" 2 hodiny? 3? Já třeba chápu, že to musí zhoustnout, ale chodí sem i začátečníci

ráda bych ho uvařila, jak to chutná, je to stejné jako skutečný med, znám jen z pampelišek

Tématické fráze:
med z bylinek, med z podbělu, med z bylin, med z bylinek recept, recepty z bylinek, bylinné medy, bylinkový med, domácí med z bylinek, recept na med z podbělu, bylinky a medy, med z podbelu recept, domácí med z bylin, bylinky a recepty z bylinek, bylinky v medu, bylinkový med recept, bylinky v medu recept, bylinkove medy, podbel med, bylinné medy recepty, med z bylinek recepty

Suroviny:
květ podbělu, jitrocel, květy pampelišek, voda, cukr, citron bio

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu