Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí se zeleninkou a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 021 kJ /
722 kcal
Bílkoviny137,24 g
Tuky8,43 g
Vláknina11,32 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a na horkém oleji opečeme. Krok 2: Pak přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, kterou necháme taky opéct, přikryjeme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě do doby, než se skoro vydusí a teď teprve zalijeme vývarem, promícháme a dusíme dál. Krok 3: Když maso začíná měknout, přidáme na hrubé kousky pokrájenou zeleninu - papriky, rajčata, cuketu, znovu zalijeme vývarem, osolíme a dusíme společně do změknutí masa. Krok 4: Nakonec zahustíme jíškou (olej+hladká mouka), nebo solamylem rozmíchaným v troše vody a ještě chvíli povaříme.

Zveřejněno 17. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Inspirovaly mě zeleninové guláše z Balkánských států s rajčatama a paprikama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9n6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9n6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinko to vypadá luxusně:-p:-*posílám ti bodíčka jako hrom:yes:

Ježkovo voči, máš na ní vliv, tak jí k tomu dotlač-její představy nemusí být všech:-D a může to být fakt dobré, kdo má rád kedlubny:-p u nás by se to chytilo

No, to jsi, jak pipre. ne že bych já tady dala něco, co mi nechutná, ale třeba se zas tak moc nepovede a řeknu si, někdo bude šikovnější. Ona má nafocené tak nádherné plněné kedlubny a nedá to tady, protože to prý není úplně podle jejich představ:-)):yes:

Jani, chutnalo to moc:-p a kdyby to nebylo dobrý, tak bych si to sem vůbec neopovážila dát;-)vždycky se tady dělím o ten recept, který stojí za to uvařit, právě proto, že je dobrej a mohli by si pochutnat všichni i když je pravda, že máme každý jiné chutě:-D

No, vypadá to jedle, Bibi a jak chutnalo vám?

Tématické fráze:
hovězí na zázvoru se zeleninou, hovězí vývar se zazvorem, když se nepovede roštěnky, hovezi se zazvorem, hovězi gulaš se zázvorem, hovězí vývar a zázvorem, hovězí se zeleninou a zázvorem, hovézí maso-recepz, recepz guláš, recepty se zázvorem, vepřové maso paprikama a rajčatama, beleni zubu solamylem, hovězí maso, maso ze zazvorem, "hovězí plecko", maso na zázvoru, maso na zazvoru recept

Suroviny:
maso hovězí, cibule, rajče, paprika, cuketa, kopr, zázvor, vývar hovězí, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu