Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 177 kJ / 2 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,25 g |
Tuky | 57,62 g |
Vláknina | 73,40 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 5,49 g |
Sacharidy | 285,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul, podlijeme cca 500 ml vody, privedeme k varu, pote stahneme na minimum a 45 minut dusime.
Krok 2: Po uplynuti doby prilejeme dalsich 500 ml vody a pridame omytou a ocistenou zeleninu. Zeleninu nekrajime (pouze cibule prepulime a rajcata lehce narizneme).
Krok 3: Pod poklickou, na mirnem plameni, varime cca 1 hodinu. 30 minut pred koncem pridame sterilovanou cizrnu. Pri podavani uvarenou zeleninu nakrajime na mensi kousky dle chuti kazdeho.
Krok 4: Kuskus nasypeme do misy, pridame 4 lzice olivoveho oleje, lzicku vegety, sul a dukladne promneme dlanemi.
Krok 5: Pak prilijeme 250 ml varici vody, promichame a prikryte nechame odpocinout. Behem teto doby kuskus nekolikrat znovu promneme v dlanich.
Krok 6: Nakonec pridame 1 naberacku vyvaru z masa a opet promichame. Kuskus by nemel byt prilis suchy. Mel by byt sypky, ovsem po nabrani maleho mnozstvi rukou, by mel drzet tvar. (Ja varim kuskus v pare nad masovym vyvarem. Mnozstvi uvedene tekutiny je tedy orientacni).
Krok 7: Hotovy kuskus ozdobime kousky varene zeleniny, masa a zalijeme vyvarem. Tradicne se kuskus v Maroku konzumuje rukama tak, ze se prsty nabere primerene mnoztvi kuskusu (trochu se umacka, aby drzel tvar) a namoci se do vyvaru.
Zveřejněno 29. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuskus ala Maroko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KyL
Moje poznámka
Kuskus ala Maroko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KyL
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Tématické fráze:
maroko recepty,
marocky kuskus,
recepty z maroka,
kuskus na marocký způsob,
recepty maroko,
kus kus maroko,
recepty z kuz kuz,
kuskus recept,
velký kuskus,
kuskus marocky,
kuskus po marocku,
kuskus velký,
kus kus po marocku,
marocký kuskus recept,
vařeni v maroku,
jak udelat sypky kuskus,
cizrna po marocku,
maroko vaření,
recept na marocky kuskus,
rajce maroko recept
Suroviny:
kližka hovězí,
mrkev,
brambory,
cuketa,
dýně,
rajče,
česnek,
cibule červená,
cibule,
cibulka jarní,
nať celerová,
koriandr čerstvý,
cizrna sterilovaná,
protlak rajčatový,
koření nové koření mleté,
kurkuma,
kardamom,
koriandr sušený,
koření kari,
skořice,
pepř drcený,
sůl,
olej olivový,
kuskus,
olej olivový,
vegeta,
sůl
Komentáře (15)