Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 482 kJ / 1 310 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 91,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,05 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 152,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.
Krok 2: Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.
Krok 3: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Moje poznámka
Houbová zelňačka s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j61P
Nejnovější recepty
Omeleta se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Melounový salát
Přidáno před 18 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí prsa na hříbkách
Jiri_Vavra před 7 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Vlastuska2 před 9 minutami
Vepřové kotlety na česneku
Ivet88 před 14 minutami
Stresová roláda
Dycky před 15 minutami
Kakaová roláda bez mouky
Dycky před 16 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Suzy8 před 22 minutami
Smetanové brambory s kuřecím masem
volvac@seznam.cz před 35 minutami
Česnečka z cukety
Eva z HK před 46 minutami
Hrníčkové meruňkové řezy
Sarkaruzicka před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Dogys před 1 hodinou
Tématické fráze:
zelnacka s cockou,
zelňačka z kyselého zelí s houbami,
zelňačka s červenou čočkou,
čočka s houbami,
krkonošská zelňačka z cockou,
houbová zelňačka,
zelnacka s houbami,
zelňačka energie,
zelňačka s cockou recept,
zelňačka z červené čočky,
zelnačka s čočkou a houbami,
recept zelnačka s čočkou,
zelňačka s s čočkou,
recept houby čočka,
zelňačka,
madarska houbova polevka,
kysele zeli recepty po maďarsku,
zelňačka z hlávkového zelí s fazulou,
zelnacka s houbami,
vánoční zelňačka s čočkou
Suroviny:
zelí kysané,
čočka zelená,
houby lesní,
voda,
sůl,
pepř,
kmín celý,
koření nové koření,
bobkový list,
maggi,
cibule,
olej,
mouka hladká,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
smetana zakysaná
Komentáře (37)
(Mimochodom, mne by u teba chutilo...)
Ovšem nevím, kde vzal původ zde projevený názor, že čočka nijak nechutná, nebo resp. je chuťově nevýrazná. To bych spíš konstatovala o rýži, ale o čočce určitě ne. Čočka člověku buď chutná, nebo nechutná. Proto nemůže být indiferentní.
Recept ráda zkusím, uvidíme, co na to druzí. Ovšem já znám jejich chutě...
Zhruba pred 15 rokmi som v reštaurácii na jedálnom lístku uvidela kapustnicu s fazuľou a klobásou. So zvedavosťou a miernymi obavami som si objednala, nezdala sa mi kombinácia kyslej kapusty a fazule. Odvtedy patrí u nás v rodine k najobľúbenejším. Potom som v Maďarsku ochutnala niečo takéto http://www.toprecepty.cz/recept/15435-moje-cockova... a http://www.toprecepty.cz/recept/24152-cockova-zeln... a potom už bol krok k nahradeniu mäsa hubami v polievke.
Šošovica je chuťovo dosť nevýrazná, naučila som sa ju využívať aj na šaláty. Napr.http://www.toprecepty.cz/recept/30144-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/27773-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17054-cockovy-sala...
http://www.toprecepty.cz/recept/17052-cockovy-sala...
Doteraz u mňa chutilo každému. (Ale je možné, že sa pretvarovali...
Jako jedna z mála zde znám Magdalenku osobně. A víte, co je na ní - kromě spousty jiných předností - sympatické? Nebere se smrtelně vážně a nezlobí se za názor druhých...
Františko, díky, zkusím.