Hraběnčiny řezy
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat báječně.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 085 kJ / 6 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,46 g |
Tuky | 262,06 g |
Vláknina | 41,20 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 853,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo a žloutky, které zapracujeme co nejrychleji do těsta.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě části: 2/3 namačkáme na plech a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout.
Krok 4: Ušleháme sníh z bílků, ke konci šlehání po částech přidáme krystalový cukr a ještě vyšleháme.
Krok 5: Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme je skořicí, opranými rozinkami a posypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru.
Krok 6: Na povrch řezů nastrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme péct do vyhřáté trouby. Až začne těsto růžovět, je upečené.
Zveřejněno 1. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
Moje poznámka
Hraběnčiny řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qgk
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 3 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 5 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 5 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 5 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 6 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 7 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 9 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 11 hodinami
Tématické fráze:
hraběnčin koláč,
hraběnčin moučník,
hraběnčiny řezy s jablky,
hraběčiny řezy,
řezy,
hraběnčin štrůdl,
hraběnčiny jablečné řezy recept,
hraběnčinyřezy,
hraběnčiny řezy ze špaldové mouky,
hraběnčiny jablečné řezy strouhane,
hrběnčiny řezy,
haběnčiny řezy,
hrabjenčiny řezy,
hraběčin řez,
nejlepší hraběnčin řez,
hraběnčin koláč recept,
hrabenciny jablecne rezy,
hrabencina buchta,
hrabebciny rezy,
hraběnčiny koláč hrníčková kuchařka
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
žloutek,
jablko,
cukr krystal,
ořechy,
bílek,
rozinky,
skořice,
mouka hrubá
Komentáře (50)
Proti očekávání rebarbora nebyla v náplni vůůůbec cítit
Příště použiji pouze rebarboru
***
Na plech 37x33 cm jsem dávku zvýšil o 25%
Nahrubo sekané oříšky (lískové) sypu na podkladní těsto a zatlačím je do něho; je to větší maškrta než oříšky s jablky
Moc velká dobrota
***
Pečeno při 175°C cca 40´ bez HV
No, pod linecké těsto plech nevymazávám, natož abych ho vysypával...
Kateřina:
Skořice je naopak tělu prospěšná a smíchaná s medem je pro tělo velmi užitečná . Směs- jedna lžička ráno. Laďka
Začal se jíst ještě teplý a pochybuji, že vydrží do rána k snídani, což bylo původně v plánu!
Jinak 4 bílky na sníh byly až až. Vejce jsem měla vel.M.
Skořice jsem dala hojně, máme ji rádi a lžička by byla jak "prd"
Teprve mám dobrotu v troubě.
Celkově to vypadá famózně. Uvidíme, až ji dopeču.