Bramborová buchta podle naší babči
Bramborová buchta, za kterou se skrývá v podstatě bramborák pečený v troubě, proložený uzeným masem a podávaný s kysaným zelím. Pečte pěkně do zlatova, aby jste se nepřipravili o křupavou kůrčičku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 381 kJ / 4 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 223,14 g |
Tuky | 248,92 g |
Vláknina | 60,28 g |
Cholesterol | 994 mg |
Sodík | 11,03 g |
Sůl | 26,02 g |
Sacharidy | 289,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nastrouháme oloupané syrové brambory na jemném struhadle.
Krok 2: Na sádle osmažíme cibulku do zlatova a přidáme k bramborám. Zhruba 1/3 uzené krkovice nakrájíme na kostičky a zbylé 2/3 na plátky.
Krok 3: Kostky uzeného masa přidáme spolu se škvarky k bramborám, přidáme vejce, kypřicí prášek a zamícháme.
Krok 4: Dle potřeby zahustíme moukou či naředíme mlékem tak, aby vzniklo těstíčko jako na bramborák. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
Krok 5: Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme polovinu těsta. Na to poklademe plátky uzeného a přikryjeme zbylým těstem.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut, aby se směs zatáhla a poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších 25-30 minut nebo do zlatova.
Krok 7: Mezitím uvaříme kysané zelí, dochutíme dle chuti a zahustíme cibulovou zásmažkou. Na cibulovou zásmažku rozpustíme sádlo, orestujeme cibuli a přisypeme hladkou mouku. Upražíme světlou jíšku a vmícháme do zelí.
Krok 8: Upečenou bramborovou buchtu podáváme s kysaným zelím.
Zveřejněno 28. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová buchta podle naší babči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Y30
Moje poznámka
Bramborová buchta podle naší babči
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Y30
Náhodný recept
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 1 hodinou
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 3 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 5 hodinami
Tématické fráze:
recept na bramborovou buchtu,
buchta z bramborového těsta,
výborná bramborová buchta,
buchta z vařených brambor,
bramborová buchta-recept,
bramborová buchta výborná,
brambova buchta,
buchty z bramborového těsta,
bramborova buchta s cuketou,
recepty na bramborovou buchtu,
bramborovabuchta,
bramborova buchta se zelim,
babicina bramborova buchta,
braborova buchta,
jak se dela bramborova buchta,
bramborová buchta od babičky,
bramorová buchta,
branborová buchta,
dobra bramborova buchta,
recept bramborovou na buchtu
Suroviny:
brambory,
vejce,
krkovice uzená,
škvarky,
česnek,
cibule,
kypřící prášek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
mléko,
sádlo,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
cukr
Komentáře (17)
Jendo, mám ráda Tvé humorné receptíky - piš častěji!
recept bude jistě dle uvedených ingrediencí chutný. Ale postrádám zde použité množství brambor, nedovedu to odhadnout.Přestože je recept obšírně popsán, gramáž brambor zde nejní uvedena, (brambory podle potřeby)mi nepomohou v odhadu. Mohl by někdo poradit? Děkuji