Znojemská omáčka s vepřovým masem
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 593 kJ / 3 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,74 g |
Tuky | 242,89 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 4,08 g |
Sůl | 9,92 g |
Sacharidy | 46,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
Moje poznámka
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL9R
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 4 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 8 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 1 hodinou
Thajské curry
Trol60 před 1 hodinou
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 4 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 4 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 4 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 5 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 5 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
znojemska omacka recept,
znojemská omáčka,
znojemská omáčka z vepřového,
znojemská pečeně z vepřového masa,
znojemská omáčka z vepřového masa,
znojemská,
znojemská z vepřového masa,
recept na znojemskou omáčku,
omáčka z vepřového masa,
znojemská omáčka s rýží,
recepty z vepřového masa omáčky,
recept znojemská omáčka,
omacky z veproveho masa,
vepřové maso omáčky recepty,
znojemská recept,
znojemská vepřová pečeně s rýží,
znojemská vepřová pečeně,
znojemska pecene,
znojemská omáčka recept z vepřového masa,
znojemská vepřová s rýží
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
slanina libová,
hořčice plnotučná,
okurky sterilované,
vejce,
olej,
sůl,
pepř,
vývar masový,
olej,
mouka hladká
Komentáře (83)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Cibuli usmazit do hodne tmava,
Já tam osobně nedávám žádnou "libovou slaninu", ale přidávám (jak už bylo řečeno přede mnou) buď nakrájený (kvalitní - např. "jemný" párek) nebo nějaký kvalitnější druh salám typu Gothaj, Junior nebo šunku či šunkový salám atd. (prostě ty, které nejsou příliš uzené). Na druhou stranu, pokud někdo chce, aby byla omáčka pikantnější (více kořeněná s "uzenou" příchutí), , tak tam může naopak přidat třeba na kostičky nakrájený debrecínský párek nebo nějakou maďarskou klobásu.. nebo hodně uzený suchý salám typu Vysočina, Uherák atd
děkuji za supr recept, opravdu bomba, jsem samouk, vaření mě baví a tento recept je velice chutný
užeru se toho...........
Příště ale určitě NE z kýty - maso je sice libové a měkké, ale moc suché.
Autor asi nerozlišuje mezi DUSIT a VAŘIT
Myslím, že jediná Merylas: toto jídlo vařila
Ostatní si tu jenom honí triko