Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 480 kJ / 2 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,42 g |
Tuky | 172,66 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 310 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme pastu vindaloo:
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Moje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vdolky naší holky
Martina S. před 10 minutami
Květákové placičky
Linova před 19 minutami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 47 minutami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 48 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Ajfel před 1 hodinou
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
smyslnaorchidej před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 1 hodinou
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 1 hodinou
Letní moučník
Marcela0123 před 2 hodinami
Tématické fráze:
vindaloo recept,
vindaloo,
kuřecí vindaloo,
vindaloo pasta,
vepřové vindallo,
windaloo,
vindallo,
pasta vindaloo,
recept na vindaloo,
kuřecí vindaloo recept,
vindalo vepřového masa,
jehněčí vindaloo,
vindaloo pasta recept,
kureci windalu,
vepřové windaloo,
recept vindaloo,
vindaloo-recept,
ryba vindaloo recept,
vepřové na všechny zpusoby,
windaloo recept
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
česnek,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
rajče,
protlak rajčatový,
sůl,
zázvor čerstvý,
římský kmín mletý,
skořice mletá,
semínka hořčičná,
koriandr,
kurkuma,
koření garam masala,
pepř cayenský,
ocet vinný bílý,
cukr,
chilli
Komentáře (11)