Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Starý a osvědčený recept z Plzeňska na nadýchané přílohové rozpeky. Rozpeky jsou skvělé na sladko se švestkami a cukrem, a stejně tak i naslano s různými omáčkami. Výborné jsou i s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 636 kJ / 2 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,41 g |
Tuky | 21,63 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 6,61 g |
Sůl | 16,46 g |
Sacharidy | 379,21 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
Moje poznámka
Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MYQ
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 3 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 21 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 1 hodinou
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 15 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 16 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 16 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Tématické fráze:
rozpeky,
vdolky k mrkvi,
rozpeky od babičky,
slané vdolky pečené v troubě,
plzeňské speciality,
plzeňské vdolky,
rozpeky recept,
plzeňské rozpeky,
vdolky k čočce,
vdolek k omáčce,
obyčejné vdolky,
vdolky k omáčce,
pečené vdolky,
plzensky rozpek,
recept na rozpeky,
smažené beleše,
rozpek,
rozpeky k mrkvi,
rozpeky k čočce,
belese pecene v troube
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
tuk hera,
vejce,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
sůl
Komentáře (63)
holkamodrookata.blogspot.com/2014/11/jidlo-z-knih-rozpicky-kaji-marika.html
Tak pro mě jsou tyhle utěrky bezva, možná proto, že každodenně spotřebuju 2-3, nádobí do nich neutírám, to je z myčky suché, ale na ruce a všechno ostatní utírání jsou stále dobré...
Zrovna tyhle rozpeky jsem vychytávala docela dlouho, jednou byly tvrdé, jindy praskly, mami mi vždycky řekne, že to dělá podle oka ... takže takhle by měly být k jídlu
Mimochodem, tuhle utěrku od Vietnamců mám taky a je bezvadná, mám ji skoro pořád v permanenci - dobře saje a i hezky vypadá...
Pěkný recet, asi vyzkouším, Andy
vypadá to suprovně