Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík se šlehačkou a ostružinovým želé

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 668 kJ /
2 311 kcal
Bílkoviny54,93 g
Tuky77,46 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 415 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy337,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po lžících zašleháme olej. Nakonec vmícháme mouku. Krok 2: Těsto vlijeme do dvou dortových forem. Formy nemusíme vymazávat. Stačí, když na dno položíme kolečko vystřižené z pečícího papíru. Krok 3: Pečeme asi na 180°C. Piškotové korpusy necháme vychladnout, potom je potřeme marmeládou, slepíme a vrátíme do formy. Marmeládou potřeme i povrch. Krok 4: Ostružiny podlijeme malým množstvím vody a rozdusíme. Přepasírujeme přes sítko, doplníme vodou do 3 dl, osladíme a necháme vystydnout. Krok 5: Vmícháme pudinkový prášek a uvaříme kaši. Za občasného promíchávání necháme chladnout. Ještě vlažnou kaši nalijeme na piškot. Krok 6: Ušleháme 2 šlehačky. Rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme zakysanou smetanu a podle návodu připravený ztužovač. Potřeme povrch a boky dortu. Necháme v lednici ztuhnout. Krok 7: Druhou polovinu šlehačky dáme do zdobičky a uděláme pusinky. Boky obsypeme mandlovými lupínky.

Zveřejněno 13. 9. 2010

Poznámka autorky Zdenka1

Vypadá to složitě, ale příprava je velmi jednoduchá. Náplně lze libovolně kombinovat a sestavit si tak dortík podle své momentální chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q775

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q775

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mischelinka: Ušľahať, je to tam napísané ;-)

U té jogurtové náplně šlehačku ušlehat,nebo jen smíchat s jogurty a pak přidat ztužovač:-?:-8

Zdenka1: máš krásny múčnik, takýto by u nás chutil veľmi, ovocie a celé odľahčené jogurtom...:yes:

Ivulinko:-) určitě troufneš;-). Jen já jsem si ho udělala pár dní dopředu a probarvil se mi;-(. Jinak je opravdu vynikající a stojí za tu trochu času navíc, při jeho přípravě:-K.

Mirečko to je ale parádní dortík, zrovna tu brouzdám a hledám co upéct, dopoledne při vaření jsem to nestihla, na tohle si ale bohužel netroufnu, :yes:;-):-)

krásný a ty barvy!:yes:

Zdenko1:-) posílám boďku č. 15 a pár fotek:-). Dortík je vynikající, voňavý, šťavnatý a byla jsem za něj pochválena:-8;-). Máma chtěla totiž koláč s ostružinama, tak jsem místo koláče udělala toto a jak koukala:-O a ještě si přidala:-)). Boky dortu mi trošku poklesly,ale jen proto,že jsem byla chtivá a nacpala jsem tam všechnu náplň:-8. Je malinko náročnější,ale ten výsledek je:yes:. Doporučuji dále:-K.

Zdeni1:-K:-Onádhera, mám již v oblíbených uloženo:yes:a 13.bodíku uloženo;-):yes:

Vypadá to luxusně :yes: + Bodík

Zdeni, díky za odpověď:-), formy mám sice čtyři, ale různé průměry, to by nebylo ono :-D řežu piškoty nití a to se vzdá každý skoro bez drobení ;-), tak já to vyzkouším:-p...jen ty ostružiny nemám, asi nahradím jahodami;-).

Teda Zdeni:-Okrása a ta barevná kombinace:-O:-))Ukládám a vyzkouším+bodík:yes:

Pipre, tvá rada jistě potěší Rebeku, která tu řezy zmiňovala a já tvé metody neznaje, jsem ji zrazovala. Jak je vidět, jde všechno, jen vědět jak:-). Děkuji.:yes:

Zdeni, ten je ale krásnej a v ústech ho úplně cítím a ty ostružiny mňam, mám ráda takové výrazné ovoce, má to šmrnc a ty máš 8.bod:yes:

Isahu, samozřejmě, že můžeš upéct v jedné formě, ale piškot se hůře rozřezává a drobí se. Takto se mi to zdá jednodušší. Pokud nemáš dvě formy, tak to upeč v kastrolu. Dospod dej peč. papír a půjde to dobře vyklopit.

Zdeni, podobně vysoké řezy s náplní a želatinou peču i na menším hlubokém plechu jako řezy. Aby mi želatina nestékala, vystřihnu si z pečícího papíru široký pruh a vložím ho mezi piškot a boky plechu a konce zaroliji do sebe nebo sepnu dopisní sponou a tím si výšku plechu nadstavuji. Papír dobře po obvodu na piškotu drží, protože je navíc přilepený ke krému. Po ztuhnutí jen papír odstraním.

Tématické fráze:
želatina se šlehačkou, želé do šlehačky, šlehačkové želé, šlehačková nápln do dortu, piškotový dort s ostružinami, koláč s ostružinovým želé, co upéct z ostružin, jak vyklopit želé, roláda s ostružinovým krémem, slehackovy dort s želé, šlehačková pěna se zakysanou smetanou, šlehačková dorty recept, želatina se šlehačkou recept, želé a šlehačka, rybízové řezy se šlehačkou, piskotove rezy se slehackou, dorty se šlehačkou, želé dort, dortíky se šlehačkou, dort se zele

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, mouka polohrubá, sůl, ostružiny, cukr, voda, pudink vanilkový, rama cremefine, smetana zakysaná, ztužovač želatinový, cukr, jogurt, šlehačka, ztužovač želatinový, cukr, marmeláda, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu