Suroviny
Porce: 1 větší roláda
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 607 kJ / 623 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,07 g |
Tuky | 53,23 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 25,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme špejlemi.
Krok 2: Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a když pustí tuk, přidáme nasekanou cubuli. Základ restujeme dohněda. Pak na cibuli a slaninu dáme ze všech stran orestovat roládu, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. (můžeme použít tlakový hrnec, stačí pak dusit cca 25-30 minut). Když je roláda měkká, vyjmeme ji, šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme. Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby.
Zveřejněno 27. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z daňčí plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OkJN
Moje poznámka
Roláda z daňčí plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OkJN
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 9 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 9 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 14 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 15 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 1 hodinou
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 2 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 2 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 3 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 3 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 3 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
JakubM před 4 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 5 hodinami
Tématické fráze:
roláda z daňka,
dančí,
dančí kýta recepty řízky,
danči plecko recept,
dančí recepty,
dančí plecko,
nejlepší recept na dančí maso,
dančí řízky,
recepty dančí maso,
roláda z dančího masa,
dančí plecko recepty,
recept na maso z daňka,
daněk recepty,
dančí kýta recepty - řízky,
recept na dančí,
roláda z plece,
plecko recepty,
plec z danka,
dančí maso prodej,
danci rostena
Suroviny:
plec dančí,
slanina uzená,
slanina anglická,
bůček uzený,
česnek,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř čtyř barev,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
cibule
Komentáře (57)
Jana Remkova: nezlobíš se, že je tu rozpoutaná debata o česneku? K receptu to zrovna nepasuje, to je fakt, když tak to vymáznu.
čti - http://hobby.idnes.cz/chcete-si-koupit-cesky-cesne...
český česnek prý má být do modra s fialovým nádechem a cítit výrazně po česneku. V době nákupu tak vypadal... pak už zbělal vysychá
Soused slíbil, že mě naučí poznat pravý český česnek, když jsem mu ukázala to, co mám ve špajzu, tak řekl - tohle fakt českej není, ani španělskej ne, vyhodilas prachy....
Stejně se seže...e! Stejné "mazání" hořčice česnek dělam pro divočáka ,ale přidávám olej takže přidám i na dančí.Mám to odzkoušeno s olejem ,že se to maso míň suší.
www.toprecepty.cz/recept/24756-pecena-kanci-kyta--s-horcici/
Moje zkušenost,co lze dělat z hovězího ,jde také z daňka.
Používám ,ale vždy trošičku míň koření jako na hovězí,aby bylo cítit ,že to je divočina.
" Dám to rozmraziť a uvidime,ráno čo to je! " Nevadí,že to je špalek masa asi tak pro 12 lidí "ono se uvidí co s tím "
Veronika.Hrozna: Verčo, já mám popsané všechno lepítky, ale stejně se to mrazem odlepuje. Chtělo by to ty sáčky, co už se píše přímo na ně
Všem díky za komentíky
Jinak ještě daňka a je to