Sladká uzená žebírka z Kansas City
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají nasládlou chuť, která je vykompenzována ostatním kořením, a tak vznikne úžasná harmonie chutí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 606 kJ / 4 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,78 g |
| Tuky | 311,80 g |
| Vláknina | 25,62 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 24,16 g |
| Sůl | 58,92 g |
| Sacharidy | 351,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebra očistíme (stáhneme blánu) a dáme do velkého pekáče. Poté žebra zalijeme jablečným moštem a dáme do lednice na 2 hodiny odpočinout.
Krok 2: Žebra osušíme, obalíme ve směsi koření barbecue a necháme hodinu marinovat v lednici.
Krok 3: Mošt, ve kterém jsme marinovali žebra, si schováme na potírání při grilování, aby se žebra nevysušila.
Krok 4: Po namarinování žeber připravíme gril na dřevěné uhlí. Rozpálíme gril na teplotu cca 140 °C a žebra umístíme na očištěný rošt nebo do stojanu na žebírka.
Krok 5: Grilujeme nepřímou metodou, to znamená, že žebírka jsou uprostřed a uhlíky po stranách. Uprostřed na dolním roštu máme misku z alobalu na případný odkapávající tuk.
Krok 6: Grilujeme dohromady cca 3 hodiny. Každou půl hodinu žebírka potíráme moštem, aby se nevysušila, a každou hodinu doplňujeme brikety a štepky na uzení.
Krok 7: Asi 20 minut před koncem grilování potřeme žebra omáčkou barbecue.
Zveřejněno 6. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká uzená žebírka z Kansas City
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVON
Moje poznámka
Sladká uzená žebírka z Kansas City
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVON
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
uzená paprika v prášku,
barbecue omáčka na potírání,
barbecue žebra,
uzená žebírka,
žebírka na grilu marinovaná v džusu,
profikoreni.cz,
barbecue omáčka na žebírka,
grilovaná žebra na kameni,
žebra v jablečném moštu,
grilovaná uzená žebra,
stojan na uzeni kuřete,
zebirka v jablecnem mostu,
žebírka na roštu,
zebirka na kameni,
stojan na grilování žeber,
recepty. cz sladké chilly grill,
marinované žebra sladká uzená,
uzená žebírka recept,
marinovaná jehněčí žebírka,
omáčka na potírání žebírek
Suroviny:
žebra,
mošt jablečný,
cukr hnědý,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl mořská,
česnek sušený,
cibule sušená,
pepř cayenský,
kečup sladký,
mošt jablečný,
omáčka worcesterová,
cukr hnědý,
melasa,
hořčice,
tabasco,
koření barbecue,
pepř černý
Komentáře (6)