Sladká uzená žebírka z Kansas City
Uzená vepřová žebírka z grilu pro opravdové fajnšmekry se vám za delší dobu přípravy odmění úžasnou chutí a měkkostí. Jablečný mošt, hnědý cukr a melasa jim dají nasládlou chuť, která je vykompenzována ostatním kořením, a tak vznikne úžasná harmonie chutí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 606 kJ / 4 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,78 g |
| Tuky | 311,80 g |
| Vláknina | 25,62 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 24,16 g |
| Sůl | 58,92 g |
| Sacharidy | 351,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žebra očistíme (stáhneme blánu) a dáme do velkého pekáče. Poté žebra zalijeme jablečným moštem a dáme do lednice na 2 hodiny odpočinout.
Krok 2: Žebra osušíme, obalíme ve směsi koření barbecue a necháme hodinu marinovat v lednici.
Krok 3: Mošt, ve kterém jsme marinovali žebra, si schováme na potírání při grilování, aby se žebra nevysušila.
Krok 4: Po namarinování žeber připravíme gril na dřevěné uhlí. Rozpálíme gril na teplotu cca 140 °C a žebra umístíme na očištěný rošt nebo do stojanu na žebírka.
Krok 5: Grilujeme nepřímou metodou, to znamená, že žebírka jsou uprostřed a uhlíky po stranách. Uprostřed na dolním roštu máme misku z alobalu na případný odkapávající tuk.
Krok 6: Grilujeme dohromady cca 3 hodiny. Každou půl hodinu žebírka potíráme moštem, aby se nevysušila, a každou hodinu doplňujeme brikety a štepky na uzení.
Krok 7: Asi 20 minut před koncem grilování potřeme žebra omáčkou barbecue.
Zveřejněno 6. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká uzená žebírka z Kansas City
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVON
Moje poznámka
Sladká uzená žebírka z Kansas City
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kVON
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 28 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
uzená paprika v prášku,
barbecue omáčka na potírání,
barbecue žebra,
uzená žebírka,
žebírka na grilu marinovaná v džusu,
profikoreni.cz,
barbecue omáčka na žebírka,
grilovaná žebra na kameni,
žebra v jablečném moštu,
grilovaná uzená žebra,
stojan na uzeni kuřete,
zebirka v jablecnem mostu,
žebírka na roštu,
zebirka na kameni,
stojan na grilování žeber,
recepty. cz sladké chilly grill,
marinované žebra sladká uzená,
uzená žebírka recept,
marinovaná jehněčí žebírka,
omáčka na potírání žebírek
Suroviny:
žebra,
mošt jablečný,
cukr hnědý,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl mořská,
česnek sušený,
cibule sušená,
pepř cayenský,
kečup sladký,
mošt jablečný,
omáčka worcesterová,
cukr hnědý,
melasa,
hořčice,
tabasco,
koření barbecue,
pepř černý
Komentáře (6)