"Znojemský" nálev na okurky
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.
Suroviny pro 10 kusů
10 sklenic o objemu 0,7 litru
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40,02 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
Moje poznámka
"Znojemský" nálev na okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7m2
Nejnovější recepty
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 1 hodinou
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 13 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 13 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 9 minutami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 14 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 2 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 7 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 15 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 16 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 17 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 18 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 19 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 20 hodinami
Tématické fráze:
nalév na okurky,
znojemský lák na okurky,
rychlokvašky v sladkokyselém nálevu,
nakladani okurek,
lák na znojemské okurky,
nalev na okurky s dekem,
nakládání okurek deko,
okurkový nálev,
nakládané okurky bez zavařování,
lák na zavařování okurek,
doba zavařování okurek,
doba sterilizace okurek,
nakládání okurek bez sterilizace,
znojemský lak,
nalev na okurky recept,
zavařování okurek znojemské,
zavařovani znojemské okurky,
nakládání okurek bez zavařování,
nalev do okurek,
znojemské kvašáky
Suroviny:
voda,
ocet,
deko,
cukr krystal,
sacharin,
okurka čerstvá,
mrkev,
cibule,
křen,
kopr
Komentáře (67)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
- přeju pěkné zavařování
Pracovala jsem přesně podle návodu.
buffalo: No, já mám třeba bobkový list dovezený z Chorvatska, který tam roste snad u každého stavenní
co to je - dle uvážení ? a proč zrovna 27 minut a neé 26 nebo 28 ?
já si myslím, že znojemský nálev má jistou danou recepturu a ne že si to každý pozmění jak mu to chutná. proč dávat do nálevu cukr a ještě cukerín, jak se uvádí nahoře v receptu ? to je uvalené, ne ?
proč píšeš domácí bobkový list? ty si snad doma nebo na zahradě pěstuješ vavřín? znojemský nálev to asi nebude, když tam je to Deko.i v obchodě deko stojí 3.90.- a znojemský nálev někde okolo 11.- ( v bille ).
Na dno sklenice dávám list z vinné révy,přidávám domácí bobkový list
a jednu kulatou feferonku.Okurky jí i děti od 6 let.Všem přeji dobrou chuť.
nějaký nápad nebo zkušenost a každý si vyberet to, co mu vyhovuje
...opravdu nevím kolik kilo okurek je na tich 10 sklenic /to se omlouvám!!!/koupila jsem celou bedýnku a fakt jsem to nevážila
...Jani, děkuju za fotky /mám už zavařeno a uskladněno, tak jsem to nechtěla vyndavat
Výborná je v tomto nálevu červená kapie. Kapii s cibulí dám do sklenic, zaliji horkým nálevem, do kterého předem přidám trochu oleje.