Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě.
Krok 2: Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými žebírky do pekáče se sádlem s nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
Krok 3: Podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 1,5 hodiny kostí nahoru, pak otočíme a další hodinu dopékáme za občasného podlévání a polévání.
Krok 4: Servírujeme rypáček, líčko a uzené žebírko.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Zveřejněno 23. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gurmánský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8XW
Moje poznámka
Gurmánský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8XW
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 20 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 34 minutami
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 47 minutami
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 56 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 1 hodinou
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 2 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 2 hodinami
Pečené maso
Anytram před 3 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 3 hodinami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 3 hodinami
Tématické fráze:
gurmánské recepty,
vepřová líčka,
vařená uzená žebra,
vařená vepřová hlava,
vepřová hlava,
vařená žebra,
uzená vepřová hlava,
vepřová hlava recepty,
vepřová hlava vařená,
vepřové líčka,
uzená hlava,
gurmánský recept,
uzená žebra vařená,
vaření vepřové hlavy,
vepřove líčko,
veprova licka recepty,
veprova hlava recept,
uzená hlava recept,
vařena hlava,
vepřová žebra vařená
Suroviny:
hlava vepřová,
žebra uzená,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
křen,
sádlo,
hořčice,
chléb
Komentáře (8)