Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé křupavá a křehká a maso je jemné a lahodné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,57 g |
Tuky | 1,98 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 104,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
Moje poznámka
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
Nejnovější recepty
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno 23. 7. 2025 18:11:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 4 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 5 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 6 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 6 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 9 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 9 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 10 hodinami
Tématické fráze:
kachna po čínsku,
čínská kachna,
čína z kachny,
křehká kachna po čínsku,
kachna po čínsku recept,
cinska kachna recept,
recepty z kachny,
kachna na asijský způsob,
recept na pekingskou kachnu,
kachna na rožni,
pekinská kachna,
kachna cina,
porcování kachny,
kachna činska,
recepty kachna po čínsku,
pečená kachna po čínsku,
kachna po sečuánsku,
recept na čínskou kachnu,
pečená čínská kachna,
kacena po cinsku
Suroviny:
kachna,
olej,
cukr,
sůl,
koření pěti vůní,
pepř sečuánský,
skořice,
badyán,
fenykl,
koření hřebíček,
zázvor,
bobkový list,
med,
ocet rýžový,
víno červené
Komentáře (30)
Tak chlazenou,to ano,to bude ono!
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.
A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku...
Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád
prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)
I vy nebozísku...
Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem.
Bod udělen
Jako " chuťovka pro dva " ideální