Segedin à la „Šlajf“
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou harmonii chutí, která zahřeje na těle i na duši.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 111 kJ / 2 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,70 g |
Tuky | 87,75 g |
Vláknina | 33,19 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 95,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedin à la „Šlajf“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vyl
Moje poznámka
Segedin à la „Šlajf“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vyl
Nejnovější recepty
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 1 hodinou
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 2 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatová omáčka na těstoviny
Bohunka37 před 12 minutami
Gnocchi s cuketou, rajčaty a bazalkou
sazovitz před 36 minutami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Hanis před 38 minutami
Cuketový perník
LilianaKofronova před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Patricia97 před 2 hodinami
Rychlé a křehoučké taštičky
Miary před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 3 hodinami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 5 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 16 hodinami
Tématické fráze:
bílá cibule použití,
segedín recept,
tncz nova levné recepty ládi hrušky,
bok na segedin,
lidovky cibule,
segenín s červeného zelí,
segedin,
slajf,
recept segedin,
segedín z boku obrázky,
co k segedínu,
vegan segenín,
barevny segedin,
segedín ládi hrušky,
fazolovy segedin,
co je to šlajf,
jakou smetanu do segedinu ?,
segedin vegan,
bílá cibule - použití,
segedak
Suroviny:
plec vepřová,
cibule bílá,
cibule červená,
česnek,
bok uzený,
zelí kysané,
vývar zeleninový,
kmín drcený,
pepř mletý,
koření nové koření,
tymián,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
bobkový list,
majoránka,
smetana,
mouka hladká,
sádlo,
sůl
Komentáře (13)
Dělám skoro totožně,jen bez tymiánu a majoránky
Samozřejmně máme rádi i ten obyčejný klasický,ale také nám chutná"segeďák"s kroupama
Lidé by neměli odsuzovat něco,co neochutnali...ale Pepíčku,znáš to
Bodík je jistý+foto
Vždyť vy ani nevíte čí jste, pokud to není jen schíza,
Segedínů je tu asi 30 kousků a tento je opravdu originééélní akorát těmi barevnými cibulemi... Je mi šumák, že paní hajná ze Šlajfu vyčistila špajz a vrazila do guláše co zrovna bylo doma, ale nevím, proč bych nemohl (a jak vidno níže i doložit odborným posudkem) poukázat na to, že jde v podstatě o nelogičnost prezentovanou zde jako nový, byť pěkně napsaný recept.
Ano: "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK"
Ano, ale co jste na TOP vytvořil vy, he
Většinou to jsou recepty dlouhá léta v rodinách používané. Casino jen kritizuje. Věta klasika "KAŽDÝ BLBEC MŮŽE DĚLAT KRITIKA, PROTOžE TVOŔIT DOKÁŹE JEN CHYTRÝ ĆLOVĚK" má i zde své opodstatnění.
Milé dámy, vy víte o co jde, já vím o co kráčí, ale 99% budoucích návštěvníků nepochopí wcg
spagetka:
Nevěřil jsem, že stran barevných cibulí jsem osamocen, kdo jejich použití do vývaru chápe jako zcestné, tak jsem zapátral... a vida vida:
"...bílá cibule je pro svou jemnou chuť využívaná hlavně ve studené kuchyni, je dokonce jemnější než lahůdková cibulka... Tepelnou úpravou ztrácí bílá cibule svou chuť a je také podstatně dražší než běžná žlutá, proto se na klasické vaření a dušení příliš nehodí. Červené odrůdy cibule můžete použít do salátů, na zdobení, napíchnout na špíz i přihodit do zeleninové pánve. Mnohem sofistikovanější je i v chuti: cibuli v sobě nezapře, ale oproti své žluté příbuzné je sladší a jemnější; do karet jí hraje i výrazná barva. Pokud jste ale v pokušení využít právě tento purpurový nádech a přidat červenou cibuli "pro barvu" do guláše, zadržte: jednak se z ní při delším vaření červený odstín vytrácí, jednak výsledek nebude za moc stát – na některé věci je "obyčejná" žlutá cibule zkrátka nejlepší.
Jsem to zkrátil, ale zde je zdroj:http://www.lidovky.cz/cibule-neni-jen-zaklad-co-s-...
Bych se divil, kdyby zrovna vás to přesvědčilo, ale možná jiní nebudou zbytečně plýtvat energií a penězi na něco takového a třeba i autor tohoto rcp se chytne za nos a nebude psát do surovin na GULÁŠ "1 ks střední bílá cibule + 1 ks střední červená cibule"
Leč, proti gustu žádný dišputát
cathleen:
Rozdíl v chuti se nepozná u čistých vývarů z cibule, natož tady, jak píšete
casino: byla to má narážka na Váš cibulový pokus "pro srandu králíkům" - Vaše slova u daného odkazu.
cathleen: jinak já netvrdím, že bych zrovna sem dala tu kombinaci, ale je velmi pravděpodobné, že vývar v mražáku, který používám, už tuto kombinaci obsahuje
Dělám jinak taky z plecka, ale někdy špetku oregana
Inak sefgedínsky guláš robím presne tak ako píše cathleen, nijaké údené ani majorán.
spagetka: Laďko, chceš říct, že v tomhle výrazném jídle bys poznala, že obsahuje oba dva druhy cibule?
(Segedin máme moc radi, ale dělávám ho jen podle receptu z Receptur teplé kuchyně - z libovějšiho búčku a bez majoránky.
Takhle to včíl vypadá, že spagetka: mluví z cesty
Mám dotaz: co je to "segedin"?