Djuveč (džuveč)
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí chutí, ani není potřeba vařit přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 595 kJ / 2 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,86 g |
Tuky | 53,95 g |
Vláknina | 25,55 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 281,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
Moje poznámka
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 3 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 1 hodinou
Celerová pomazánka
Majkaa před 3 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 3 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 4 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 5 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak se vaří džuveč,
džuveč se sýrem,
balkánský džuveč,
kuřecí džuveč,
vepřový džuveč,
džuveč z mletého masa,
chorvatský džuveč,
džuvač,
džuveč z vepřového masa,
džuveč s rýží,
džuveč video,
džuveč rýže,
džueč,
bulharský džuveč,
hovězí džuveč,
džuvedž,
džuveč z kuřecího masa,
skopové maso recepty,
jak se dela dzuvec,
recept na vepřový džuveč
Suroviny:
maso hovězí,
maso vepřové,
maso skopové,
cibule,
rajče,
paprika,
baklažán,
paprika sušená sladká,
sádlo,
brambory,
rýže,
vývar masový,
bobkový list,
petrželka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (20)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.
Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!
jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.
s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.
musela by si sa ale zaregistrovat