Houbové rizoto
Houbové rizoto italského typu je nádherně krémové. V základu hraje chuť bílého vína, doplněná zeleninovým vývarem. Rýže všechny chutě ochotně natáhne a na závěr vmíchané máslo jen umocní dokonalý chuťový zážitek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 897 kJ / 2 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,49 g |
| Tuky | 140,17 g |
| Vláknina | 24,53 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 664 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 268,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: V hluboké pánvi rozpustíme polovinu másla s olejem. Přidáme cibuli i česnek. Asi 3 minuty restujeme na mírném ohni. Přidáme houby a restujeme další 3 minuty.
Krok 3: Vsypeme suchou (nepropláchnutou) rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
Krok 4: Zalijeme vínem, které necháme prudce odpařit. Po částech přiléváme horký vývar. Průběžně mícháme a teprve, až se tekutina vsákne, přidáváme další vývar.
Krok 5: Vaříme na mírném ohni. Mícháme a postupně spotřebujeme všechen připravený vývar. Rýže jej vsákne.
Krok 6: Když je rýže měkká a má krémovou konzistenci, rizoto je hotové.
Krok 7: Nakonec vmícháme zbytek másla a dochutíme solí a pepřem.
Krok 8: Na talíři posypeme oblíbenými čerstvými bylinkami a jemně nastrouhaným parmezánem.
Zveřejněno 9. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yWx
Moje poznámka
Houbové rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yWx
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 1 hodinou
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 2 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 3 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 3 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 4 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 4 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 5 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 6 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 7 hodinami
Tématické fráze:
houbové rizoto,
houbové rizoto recept,
rizoto s houbami,
houbove rizoto se smetanou,
rizoto houbove,
recept na houbové rizoto,
houbové recepty,
houbové rizoto z čerstvých hub,
houbové rizeto,
houbové risoto,
recepty houbové rizoto,
smetanové rizoto s houbami,
rizoto z hub,
recept houbové rizoto,
krémové rizoto s houbami,
krémové houbové rizoto,
houbový rizoto,
smetanové houbové rizoto,
houbove ryzoto,
rizoto s houbami recept
Suroviny:
rýže,
houby lesní,
máslo,
olej olivový,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
víno bílé suché,
parmazán,
čerstvé bylinky,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (30)
(na první přečtení než jsem si uvědomil slovenštinu)z kočky tak nevím.Ale zeptám se asijských spoluobčanů jestli nějaký kočičí bujon nemají.