Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 175 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 254,53 g |
Tuky | 40,53 g |
Vláknina | 12,28 g |
Cholesterol | 640 mg |
Sodík | 2,26 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 20,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a naložíme do směsi oleje, ve kterém rozmícháme Vegetu a mletou červenou papriku (oboje po 1 KL).
Krok 2: Necháme uležet do druhého dne.
Krok 3: Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na čtvrtky.
Krok 4: Postupně napichujeme na jehlice nebo špejle a to v pořadí, které nám vyhovuje, a oku lahodí.
Krok 5: Uvedené množství je na cca 6 jehel.
Krok 6: Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a dáme poté na plech do trouby zapéct na 180°C cca 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnská krůtí jehla „MIX“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywPE
Moje poznámka
Brněnská krůtí jehla „MIX“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywPE
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 5 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 22 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka
Kajkajak před 3 minutami
Bublanina
veronika812 před 1 hodinou
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 1 hodinou
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 2 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 3 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 3 hodinami
Jednoduché langoše
Fitulka před 3 hodinami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehla na naložení masa,
jehla na naložení masa,
krůtí mix,
krůtí směs uležet,
naložení krůty,
směs mas na jehle,
šalát gyrosový,
krůtí maso na jehle,
brněnská recepty,
kruti klobaska,
jak nalozit maso na jehlu,
krůtí maso na plechu,
naložení salámu,
kruti maso na jehlach,
naložit krůtí kostky,
naložení salámu gothaj,
dort škopek,
jak naložit maso do škopka,
krůtí kostky na plechu,
kuřecí mix na jehle
Suroviny:
prsa krůtí,
klobása,
salám gothaj,
cuketa,
cibule červená,
vegeta,
paprika sušená sladká,
olej,
Komentáře (11)
V zahraničí (nemám na mysli Nemecko...!) sa k receptom prílohy nepíšu. Každý sa rozhodne podľa vlastnej chuti, najčastejšie to býva rôzna zelenina. Nikdy!!! varené zemiaky. Ešte som tu nevidel a ani nepočul, žeby niekto alebo niekde podávali varené zemiaky.