Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlíkový guláš

Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se předvést. Jídlo s vůní ohně je nezaměnitelné. Kotlíkový guláš bude chutnat všem.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 770 kJ /
2 096 kcal
Bílkoviny205,13 g
Tuky69,58 g
Vláknina29,21 g
Cholesterol 680 mg
Sodík 582 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy120,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kotlíku na roztopenej masti (vyškvarenej slanine) osmažíme pokrájanú cibuľu. Krok 2: Pridáme mäso nakrájané na kocky, miešame a necháme zatiahnuť. Krok 3: Keď zbelie a tekutina sa odparí, zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme, pridáme feferónku, premiešame a podlejeme trochou vody. Krok 4: Miešame a sledujeme oheň, podľa potreby po troche podlievame. Krok 5: Keď je mäso polomäkké, pridáme kocky zemiakov, zeleninu nakrájanú na kolieska, papriku a paradajku na kúsky, pretlačený cesnak, zelerovú vňať, libeček, prilejeme vodu - cca 2 litre a víno. Krok 6: Pred dokončením vytiahneme vňať, pridáme majoránku, vhodíme mrveničku. Krok 7: Dochutíme a dovaríme.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 2. 3. 2010

Poznámka autora magdalenka

Varíme vonku v prírode, jedlo doma nikdy nebude také...

Podávame s čerstvým chlebom. Nie je to polievka v pravom slova zmysle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kotlíkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqyO

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kotlíkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqyO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kotlíkový guláš dělám roky, ale přidat tam drobení (strouhání či mrveničku;-)), jsem nezkusila. Super nápad:yes:<3.
Protože mě drobení nebaví dělat:-//, našla jsem si jednu vychytávku - do "kůtru" dám 100 g mouky, 1 vajíčko a půl skořápky vody - párkrát zapnu a je hotovo:-D. Pokud se chcete zbavit malinkých drobečků a mouky, stačí prosít.

ARAKAINI 6. 8. 2013 13:29
VELICE CHUTNÉ:-) :-p ;-) :-8 :-K :-* :-D :-)) :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

;-(:-/:-p;-):-O:-8:-K:-*:-S:-D:-)):-?:-!:-((:yes::no:

bezva recept:-) super recept;-) fantastickej recept:-* užasnej recept:-K díky za recept:-)) je fajn:-D co dodat :-?:-?:-?:-?:-?... MAXIMÁLNĚ ... SMAJLÍKY:-):-p;-):-8:-K:-*:-D:-))A DÍK

jitkalukes:snáď...:-K

Milá magdalenko,koupila jsem si kotlík a vařila jsem zatím jen hgulášouvou polévku,ale kotlíkoví gulášek to je něco¨,brzy si ho uděláme k obědu podle tvého receptu a snad ti dám bodík:yes::yes::yes::yes::-):-):-)

Dobrý tip na sobotní akci:-))mám doma ještě půl mrazáku hovězího masa a pořád vymýšlím co z něho uvařit,ať to není pořád stejné:yes::yes:bodík letí

Magdalenko:-)kotlíkový guláš vypadá moc pěkně,jen škoda,že nelze ochutnat:-p.Jedla jsem ho jen párkrát v životě a máš pravdu v tom,že takový se doma neuvaří;-).
Opuncie:-) recept na mrveničku je tady http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro... a je to "jen" klasické strouhání;-).

Pro opuncii u nás se tomu říká strouhání. Hodně tuhé nudlové těsto.A to nastrouháme na hrubém struhadle.:-K

U nás se tomu říká drobenka - naučil mě to tatínek, jinak to nikdo nechtěl doma dělat.Dělávám na vále - do vejce přidávat mouku a zpracovávat tak dlouho, až to jde strouhat...:-)

Opuncie, v miske rozšľaháš 1 vajce, prisypeš hrubú múku. Spracuješ najprv napr. vidličkou, potom rukou tuhé cesto - múku stále zapracúvaš a pomaly pridávaš. Vzniklé veľmi tuhé cesto na slzičkovom strúhadle strúhaš na papier na plechu, vždy pred "struhom" môžeš strúhanú časť cesta, čo máš v ruke, v miske poobaliť v múke...Znie to komplikovane, neviem to lepšie opísať...Niekde som čítala postup, do robota dáš celé vajce a múku a za pár sekúnd máš hotové žmolky cesta - chce to však vedieť tú hmotnosť múky na 1 vajce...
Ja si robím do zásoby, nechám vysušiť a podľa potreby používam do hocijakej polievky...Nech sa ti darí, budem rada, ak som ti vedela poradiť...

Magdalenko, jak se dělá mrvenička?
Jinak moc hezký recept, posílám bodík.

Tématické fráze:
hovezi kotlikovy gulas, kotlíkový hovězí guláš, hovězí guláš v kotlíku, kotlíkový guláš na ohni video, recept gulaš, vareni v kotlíku, vaření v kotlíku recepty, recepty na kotlikovy gulas video, recept na hovězí kotlíkový guláš, kotlikovej guláš, madarsky kotlikovy gulas, kotlík na oheň, recepty z kotliku, kotlíkový guláš video recept, co uvařit v kotliku, kotlikový guláš video, maďarský kotlíkový guláš recepty, kotlíková kucharka, kotlíkové vaření, recepty na hovězí kotlíkový guláš

Suroviny:
maso hovězí, brambory, sádlo, cibule, paprika, rajče, pepř černý, sůl, paprika sušená sladká, česnek, majoránka, feferonka, mrkev, petržel, nať celerová, libeček, víno, vejce, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu