Rizoto v tlakovém hrnci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 021 kJ / 2 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,48 g |
Tuky | 78,97 g |
Vláknina | 18,05 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 415,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.
Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2013 16:42
Barbusa:Děkuji za vyzkoušení a hezký komentář
8. 1. 2013 12:33
Tak jsem ho zkusila a recept mě mile překvapil rizoto bylo vynikající dávám bodík
31. 10. 2012 09:00
Moc děkuji všem, co jste vyzkoušeli. Jsem ráda, že se vám recept povedl a hlavně, že chutnalo
30. 10. 2012 23:03
Jeste dodam, ze ja jsem ho delala z cerne ryze a recept jsem nijak neupravovala a bylo presne akorat uvarene
30. 10. 2012 22:32
Tak to bylo super rizoto!! Rychle a velice chutne!!! Moc dekuju
29. 10. 2012 12:51
Naprosto výborné, rychlé a skvělé
9. 5. 2012 11:03
Jednoduchý,rychlý a výborný
22. 3. 2012 07:13
Jirik:to je mi moc líto, že se ti to nepovedlo. Já dělám rizoto jen tímto způsobem a dochucovat už to nemusím. Dochutím max. solí. Snad to bylo druhem rýže, špatným množstvím vody, delším vařením. Opravdu nevím, ale u nás tento recept funguje. Jinak bych ho tu nedávala.
21. 3. 2012 21:54
Naprosto strašný výsledek, vhodné pouze pro lékárníky kteří přesně odměří odváží atd. a strčí do neotevíratelného hrnce... Pro člověka který má ve zvyku si recep přizpůsobovat a ochutnávat NEPOUŽITELNÉ!!!! Mimochodem mi se ta rýže brutálně připálila...
30. 12. 2011 11:52
prostě dobrota,rychlovka,suprovka:) Dík
30. 10. 2011 19:57
Šárkačmárko, Marta008, rihana, LLilaa moc děkuji za bodíky. Jsem strašně moc ráda, že vám chutnalo
30. 10. 2011 18:56
Díky za super recept rychlé, jednoduché a hlavně výborné
Samozřejmě dávám bodík
Samozřejmě dávám bodík
27. 6. 2011 21:07
Tak tohle je bomba. Měla jsem jen zbytek pečeného veřového a kousek uzeného bůčků. Takhle dobré rizoto jsem ještě nejedla.
Díky.
Díky.
25. 6. 2011 12:51
tento recept jsem dělala už dvakrát a jsem nadšená jak je vše za 10 minut hotové a ještě výborné a vůbec nerozvařené bodík udělěn
23. 6. 2011 06:12
Tak jsem také neodolala a zkusila
Výborná a poměrně nenáročná záležitost
Jen jsem z nutnosti- nedostatku času nechala jídlo v tlakáči syčet jen 1 minutu a vypnula.Vrátila jsem se domů cca po 3/4 hodince otevřela se zatajeným dechem a bylo to fajn,nerozvařeno a akorát.
Třeba to někomu pomůžeJo a dlržela jsem se autorčina postupu
Zkuste mírně postrouhat pro změnu nivou,zajímavé.
Výborná a poměrně nenáročná záležitost
Jen jsem z nutnosti- nedostatku času nechala jídlo v tlakáči syčet jen 1 minutu a vypnula.Vrátila jsem se domů cca po 3/4 hodince otevřela se zatajeným dechem a bylo to fajn,nerozvařeno a akorát.
Třeba to někomu pomůžeJo a dlržela jsem se autorčina postupu
Zkuste mírně postrouhat pro změnu nivou,zajímavé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 43 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Další recepty
Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci
Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda
Rizoto v tlakovém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JyJK
55 názorů