Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto v tlakovém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 2. 2010 19:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 021 kJ / 2 873 kcal
Bílkoviny117,48 g
Tuky78,97 g
Vláknina18,05 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy415,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozn. Pokud použijeme sáčkovou rýži, tak ji ze sáčku vysypeme. Na 250 ml rýže je půl litru vody. Pokud by se stalo, že po otevření je rýže tvrdší, tak ji doděláme na mírném ohni nebo necháme dojít pod poklicí(záleží na typu rýže). Při vaření hlídáme minuty, rýže je opravdu rychle hotová. Takto vařené rizoto chytne úplně jinou chuť.

Pro neznalé: Před otevřením tlak.hrnce musíme nechat pomalu pojistkou odejít páru. Opatrně!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

30. 5. 2011 10:18

Vero :-) to je super :-)) Děkuji za pochvalu ;-)

vera

30. 5. 2011 09:58

úplně senzační recept, doma ho děláme poměrně často od prvního vyzkoušení. a to mi do té doby než jsem ho poprvé udělala chlap tvrdil, že rizoto nejí a teď se ptá, kdy bude zase ;-)

misza misza

20. 5. 2011 09:16

chocolate: děkuji :-) jsem ráda, že se recept líbí:-8

chocolate chocolate

19. 5. 2011 19:33

Super vychytaný recept Míšo, který si právem zaslouží bod.Expresní příprava s velmi chutným výsledkem.

irety

11. 3. 2011 23:04

Konečně jsem objevila něco na zítřejší oběd.Už se těším.Mňam :yes:

misza misza

10. 11. 2010 21:29

Dádule a Dancicko moc děkuji za chválu:-8 Jsem moc ráda, když někdo uvaří mé jídlo a navíc chutná:-));-)

dancicka dancicka

10. 11. 2010 17:22

Taky se přidávám do řady - rizoto je vážně rychlé a velmi lahodné. Dávám šťastný 13. bodík :yes:

Dádule

2. 8. 2010 20:42

Míšo,dnes jsem vyzkoušela Vaše rizoto,přesně dle Vašich pokynů.Je to perfektní!!!Dík,že jste se podělila o recept.:-K:-K:-K

misza misza

1. 8. 2010 22:44

Lenule76 jsem ráda, že chutná:-))Souhlasím, že se dá toto rizoto dělat na 100 způsobů a je vždy super:-p Jiné už nejíme. Ohledně délky vaření v tlakovém hrnci se mi zdá 20 minut hodně:-O Já to radši nechávám dojít kratší dobu, max. 5 minut a pokud mám jiný druh rýže než jsem zvyklá a je rýže ještě tužší, tak ji raději dovařím krátce v otevřeném hrnci;-) Při použití Natur bujónu, je třeba přidat sůl. Mám s tím už také zkušenosti:-)Děkuji za kladné ohodnocení a klidně přidej i fotečky;-):-K

Lenule76

31. 7. 2010 23:38

Super receptík :yes: vyzkoušeno jak s mletým masem tak s kuřecím. Já vařím od začátku od syčení 7 minut pak sundám z ohně a nechám 20 minut stát. A super, rýže je nádherně měkká a stalo se mi, že byla i více měkká :-O ale manžel mi rizoto pochválil, že je výborné :-K:-K
Chyběla mi tam sůl, místo masoxu jsem použila natur bujon. Dá se hodně individuálně experimentovat, ale pokaždé je rizoto super. Bodík už letí :yes::yes:

misza misza

22. 6. 2010 20:10

Aničko díky moc za bodíka i radu;-):-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 6. 2010 18:02

Miszko:-)dávám+9 bodík.Také dělávám v papiňáku a zatím se nejlépe osvědčila rýže z Kauflandu-Noe parboiled riso(20 kč kg balení)ale pozor:-!mívají dva druhy bílá a nažloutlá.Ta nažloutlá chce 8 minut:-))

jarolimkaa

22. 6. 2010 17:21

:yes:

misza misza

21. 2. 2010 21:09

Jani :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 2. 2010 21:05

misza musím se zeptat, taky něco, co jsem přehlídla, jak velké hrnky? Do čtvrtlitrového se nevlezou myslím 2 sáčky, ne? Musela bych to hned vyzkoušet a nechce se mi vysypávat sáček, ale myslím, že je to docela důležité, určitě se podle toho dává množství té vody, ne? Ten recept mne hodně zaujal:-p:yes:

Dříve píšu, než čtu, promiň, dovětek už jem si přečetla:-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: elektrický tlakový hrnec recepty tlakový hrnec recepty vaření rýže v tlakovém hrnci recepty pro elektrický tlakový hrnec rizoto v papiňáku rizoto z tlakového hrnce recepty tlakový hrnec recepty pro tlakový hrnec ryze v tlakovem hrnci recepty elektrický tlakový hrnec recepty na tlakový hrnec rizoto v tlakáči tlakový hrnec vaření vaření krup v tlakovém hrnci rizoto z papiňáku tlakový hrnec doba vaření recepty z tlakoveho hrnce elektrický tlakový hrnec recenze recepty na elektricky tlakovy hrnec jak se vaří v tlakovém hrnci

Suroviny: cibule, maso mleté, směs zeleninová mražená, koření grilovací, koření kari, bujón zeleninový, bazalka čerstvá, pažitka, rýže, voda

TopRecepty.cz

Rizoto v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyJK