Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 300 kJ / 2 701 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,72 g |
Tuky | 122,42 g |
Vláknina | 43,34 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 230,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky.
Krok 2: Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme brambory. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme čubricou.
Krok 3: Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hod na high (II. stupeň).
Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
Zveřejněno 11. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Egyptské brambory v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMOR
Moje poznámka
Egyptské brambory v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMOR
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 4 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 2 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 2 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 3 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
sekaná v pomalém hrnci,
brambory v pomalém hrnci,
facebook - pomalý hrnec - recepty,
pomalý hrnec kuchařka,
egyptská kuchařka,
egyptské jídlo,
egypske brambory,
egyptské koření,
kucharka pomaly hrnec,
recepty v pomalém hrnci,
egypské recepty,
pomaly hrnec brambory,
kuchařka vaříme v pomalém hrnci,
egiptske brambory,
kucharka pro pomalý hrnec,
egyptský hrnec,
pomalý hrnec recepty,
pomalý hrnec eta,
brambory v pomalém hrnci recepty,
brambory pomalý hrnec
Suroviny:
sekaná drůbeží,
cibule,
česnek,
brambory,
protlak rajčatový,
čubrica,
sůl,
sýr,
mouka hladká
Komentáře (6)