Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

valeri

3. 10. 2011 14:37

Tak jsem je dnes dělala poprvé a vydařily se, tak mám velkou radost, super recept:-):yes:

zizala zizala

10. 5. 2011 20:20

Petra: Petro, moc děkuju, udělala jsi mi radost :-K:-K

Petra

10. 5. 2011 19:06

Vynikajici. Delala jsem koblihy poprve, ale musim rict ze jak navod, tak recept zasluhuji hviezdicku. Koblihy byli mekoucke a nadychane. Nebyli preslazene.A vytekla jenom jedna:) Dekuji za radu na naplneni:yes:

spagetka spagetka

26. 3. 2011 12:09

Těsto ukládám ;-):-p:yes::yes::yes:

zizala zizala

9. 3. 2011 22:00

Aničko, to mě ještě stihla naučit tchýně cukrářka :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 3. 2011 21:05

:-p+26:yes:Krásný recept a príma vychytávka s tím naznačením a pak dokrojením:-*:yes:

zizala zizala

9. 3. 2011 21:01

Ivet: díky za pochvalu, mám radost, že se recept osvědčil :-)

Ivet

9. 3. 2011 20:52

Dnes jsem udělala tyto koblížky,jen jsem místo 500g hladké mouky dala 200g hl.+ 300g polohr..Jsou moc dobré a krásně nadýchané.:-)
































hladké mouky

xanny

26. 2. 2011 15:26

skvělé, dělala jsem k dnešnímu místnímu masopustu :yes::yes::yes:
+1

zizala zizala

12. 2. 2011 13:47

Mirule, to mám velikou radost. Díky za fotku:-K:-K

Mirule Mirule

12. 2. 2011 13:10

+24:yes::yes::yes: jsou - tedy byly vynikající;-), dneska jsme dojedli k snídani poslední koblížky, fakt si zaslouží bodíka:-p:-p:-p
odkrojené zbytky jsem dala usmažit stejně jako koblížky a hotové posypala skořicí s cukrem:-8:-K
receptík ukládám:-) a přidávám s dovolením fotku:-8

zizala zizala

11. 2. 2011 12:38

Ireno, máš je krásné a mám radost, že chutnaly:-K:-K
Zároveň se omlouvám :-8 Báře z Itálie, že jsem přehlédla její komentář :-8:-8:-8 a taky jí moc děkuju za pěknou fotku:-K:-K

Irrena Irrena

11. 2. 2011 12:14

Dneska jsem je udělala a jsou opravdu výborné, podle manžela:-p
Dovoluju si přidat fotku;-)

rebeka rebeka

15. 9. 2010 19:35

jejdanánku:-8:-Oto bych si teda dala:-p:yes::-K

bara.it bara.it

15. 9. 2010 18:57

Jarko prave jsem dosmazila (a uz i ochutnala:-O) nejlepsi koblihy a musim ti rici, ze jsou vazne moooc dobre.:-p:-p:-p Davam ti 16. bodika a dovoluji si pridat fotku.

1 10 11 12 13 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6