Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší koblihy, jaké znám

Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení naplněného pečiva, usmažte koblížky prázdné a naplňte je až potom.

Hodnocení receptu je 5,0 (137×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 75 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně

80 min (75 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky koblih, smažíme postupně)

13. 2. 2010 16:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 299 kJ / 2 940 kcal
Bílkoviny85,57 g
Tuky80,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,39 g
Sacharidy428,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není nejvhodnější, někdy se totiž hrany málo stisknou a marmeláda při smažení vytéká.

Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už totiž tak křehké. Dosmažím je nakonec a říkáme tomu s dětmi "zvířátka".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sofia Karimova

8. 4. 2018 10:11

Z tohohle návodu budou kolik koblih ?
A může se použít něco jiného místo rumu ?

RubyRom RubyRom

17. 1. 2018 20:00

:yes::yes::yes::yes:

zizala zizala

17. 11. 2017 21:41

maja f: ;-):-K:yes:

maja f maja f

17. 11. 2017 21:15

Dobrý den, píšu, jak jsem slíbila. Koblížky jsem upekla bez náplně, marmeládu jsem stříkala až po upečení a mírném vychladnutí. Jinak už dělat nebudu, v koblihách bylo mnohem více marmelády a hlavně nic mi během smažení nepopraskalo a tuk jsem měla čistý. A bylo to samozřejmě rychlejší, těsto jsem vyválela na cca 2cm, vykrajovala kolečka a dál jsem pokračovala podle receptu. Takže spokojenost :-)

zizala zizala

17. 9. 2017 19:51

ZaSolanem: Já moc děkuju za vyzkoušení receptu a pochvalu. Mám radost, že se dařilo a chutnalo. :-K:-K Máslo se většinou srazí, když ostatní ingredience nemají stejnou teplotu. To tření pomáhá k větší jemnosti těsta, někde je tu recept i na třenou vánočku, je moc dobrá a taky jemnější než ty obvyklé :yes:

ZaSolanem ZaSolanem

17. 9. 2017 18:39

Díky za recept, koblihy jsou výborné, akorát se mi srazila ta směs másla, cukru a vajec, asi jsem tam rum a citron chlístla moc rychle.
Poprvé jsem zkoušela tu třenou verzi a je to opravdu jiné, než klasicky vymíchat vše najednou, na kynuté často ani nedělám kvásek, jen rozmíchám droždí v tekutině, taky občas chci šetřit sílu či čas, ale za dnešního deštivého dne jsem si s potěšením střihla tuto proceduru a výsledek je velmi lahodný.

pavelk pavelk

14. 9. 2017 14:44

Jiří : I tady politika?:no:

Jiří

14. 9. 2017 13:18

<3:-pzizala: Bureš by se mohl od vás učit, s takovejma koblížkama by vyhrál volby jako nic.:yes::-!:-)

zizala zizala

26. 2. 2017 12:07

kujkula: Já moc děkuju za vyzkoušení a za pochvalu. Mám radost, že se podařily a chutnají :-K:-K

kujkula kujkula

26. 2. 2017 11:26

Koblížky jsou naprosto skvělé!!! :-Q I druhý den jsou velmi jedlé, čerstvé samozřejmě nejlepší! Měli jsme včera masopust, zkusila jsem a nelituji!!! Děkuji! :-K

Dajda Dajda

25. 2. 2017 06:46

Ján Lazový: Prima vychytávka, ta by neměla zapadnout:-! Na takovou radu jsem ještě nikdy nenarazila, určitě se hodí nejen ke koblihám. :yes::yes:

Ján Lazový

24. 2. 2017 21:23

Pridajte do lekváru lyžičku pudingového prášku a dobre rozmiešajte.Určite už nevytečie.Lazový

zizala zizala

24. 2. 2017 14:33

Pavla Kadlecova: Děkuji za krásnou fotku. Ty tedy jsou <3:yes:

zizala zizala

19. 2. 2017 09:27

maja f: :-K:yes:

maja f maja f

19. 2. 2017 08:23

zizala: Neplnene budu delat priste, pak napisu, jak jsem dopadla :-)

1 5 6 7 8 9 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept nej recepty koblihy koblihy recept na koblihy recept koblihy masopustní koblihy výborné testo na koblihy recept na koblihy z kynutého těsta koblihy bez kynutí recepty na koblihy kynuté těsto na koblihy recept na výborné koblihy nejlepší domácí koblihy smažené koblihy kynute koblihy jak se delaji koblihy nejlepší koblížky kynuté výborné koblihy smažené koblihy s marmeládou nadýchané koblihy

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, tuk na smažení, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nejlepší koblihy, jaké znám

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1B6