Karamelová šlehačka
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 220 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já upřednostňuji trvanlivou šlehačku v krabičce, mám špatné zkušenosti se šlehačkou z kelímku. Pokud jsme zvolili nevhodnou (méně tučnou) šlehačku, která nejde našlehat, tak do napůl ušlehané stačí po kouscích přidat změklé (ne tekuté) máslo (asi 2 lžíce nebo 1 cm plátek tj. 20 g, ale můžeme i víc) a vyšleháme karamelový krém.
Pokud vám zůstane karamel přilepený ke dnu nádoby, zalejte ho studenou vodou, odmočí se.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2020 08:45
16. 3. 2016 21:18
No, logické by bylo dát množství do surovin, že
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...
16. 3. 2016 18:11
11. 2. 2015 21:18
11. 2. 2015 20:55
11. 2. 2015 20:06
9. 1. 2015 20:52
9. 1. 2015 18:37
Predem moc dekuji!
27. 9. 2014 23:23
15. 3. 2014 00:26
14. 3. 2014 23:27
27. 2. 2014 23:13
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...
27. 2. 2014 21:26
25. 10. 2012 14:07
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno
11. 10. 2012 20:43
250ml šlehačky - x gramů cukru.
snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.
Doufam že to tak sedí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 17 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 17 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 19 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 22 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 8 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 8 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 10 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 10 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 10 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 11 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Retro zákusek Mánička: Upečte si nadýchaný dezert se šlehačkou podle originálního receptu!
Další recepty
Tématické fráze: šlehačka jak správně ušlehat šlehačku karamelová šlehačka do větrníků jak udělat šlehačku karamelová šlehačka na větrníky šlehačka recept recept na karamelovou šlehačku jak se dela šlehačka karamelový krém ze šlehačky domaci slehacka jak ušlehat šlehačku recepty ze slehacky jak udělat karamelovou šlehačku recept na šlehačku karamelova šlahačka šlehačka s karamelem převařená šlehačka jak nejlépe ušlehat šlehačku domácí šlehačka recept šlehačka recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
32 názorů