Karamelová šlehačka
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 220 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Moje poznámka
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 7 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 7 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 2 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 4 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 6 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 7 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 8 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 8 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 8 hodinami
Tématické fráze:
šlehačka,
jak správně ušlehat šlehačku,
karamelová šlehačka do větrníků,
jak udělat šlehačku,
karamelová šlehačka na větrníky,
šlehačka recept,
recept na karamelovou šlehačku,
jak se dela šlehačka,
karamelový krém ze šlehačky,
domaci slehacka,
jak ušlehat šlehačku,
recepty ze slehacky,
jak udělat karamelovou šlehačku,
recept na šlehačku,
karamelova šlahačka,
šlehačka s karamelem,
převařená šlehačka,
jak nejlépe ušlehat šlehačku,
domácí šlehačka recept,
šlehačka recepty
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal
Komentáře (33)
No, logické by bylo dát množství do surovin, že
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...
Predem moc dekuji!
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno
250ml šlehačky - x gramů cukru.
snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.
Doufam že to tak sedí