Suroviny
Porce: 2 velké, více normálních.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 394 kJ / 1 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,41 g |
| Tuky | 130,58 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 2,57 g |
| Sodík | 2,38 g |
| Sůl | 5,90 g |
| Sacharidy | 44,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drůbeží játra a omyjeme (dobře prohlédneme, zda v nich nebyla zapomenuta žluč). Případně odstraníme blanky atd. a nakrájíme na kusy asi tak o velikosti dvou lžic.
Krok 2: Na sádle trochu orestujeme nakrájenou anglickou slaninu přibližně 2 minuty a přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Krok 3: Když cibulka sklovatí, dáme játra a restujeme než jsou skoro hotová. Trvá to chviličku. Přidáme sojovku a na kusy nakrájená oloupaná rajčata. My neloupeme. Nám to nevadí.
Krok 4: Dodusíme, než se téměř rajčata rozvaří, mohou tam zůstat i kousky. Přilejeme pivo, podle toho, kolik chceme mít šťávičky. POZOR - není to GULÁŠ !!! Dochutíme solí, pepřem , případně chilli.
Zveřejněno 13. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Budvar játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8zz
Moje poznámka
Budvar játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K8zz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
budvar guláš,
vaření drůbeží játra,
krůtí játra jako guláš,
krůtí játra jako guláš,
kuřecí žluč,
kureci jatra budvar,
guláš z hovězích jater,
recept od ládi hrušky 13.3.,
kuřeci jatra nej recept,
husí játra recepty,
gulas z drubezich jater,
krůtí guláš s játry,
budvar guláš recepty,
přirodní kuřecí jatra,
co je dobré na játra,
žluč v kuřecích játrech,
recept na světlá játra,
velikost krůtích jater,
láda hruška 13.3.recept,
drůbeží žluč
Suroviny:
játra kuřecí,
slanina anglická,
česnek,
cibule,
rajče,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
sádlo,
pivo světlé
Komentáře (18)
pipre - Vašek tam má taky rajčata i pivo