Květy cukiny plněné sýrem a smažené
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mohou se použít i samičí květy, jen bude méně plodů.
Aby náplně bylo více, použila jsem mimo Nivu i tavený sýr (nechtěla jsem dávat více Nivy, aby jídlo nebylo moc slané).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2010 14:13
Ivana79 - může být otevřený, ale nezvadlý, ale zkusit můžeš i uzavřený.
25. 3. 2010 14:12
Toto jsem zjistila na www.cuketka.cz - "Květy na cuketách jsou dvojí – ty na malých cuketkách samičí, ty na stoncích jsou samčí" - takže se to dá poznat podle toho, kde vykvetou.
25. 3. 2010 14:12
Svetlanko, já to tak ani nebrala, jen že se ten apríl blíží,....
A nějaké květy ponech, ať máš dost plodů.
Toto lze dělat pouze, když máš cukin plnou zahradu. Jinak jen jako chuťovka.
A nějaké květy ponech, ať máš dost plodů.
Toto lze dělat pouze, když máš cukin plnou zahradu. Jinak jen jako chuťovka.
25. 3. 2010 14:09
Nadja fakt? Já ji umím používat, dělám z ní hořčici, knedlíky, buchty, marmelády a spoustu jiných dobrot. Jen přítel ji nemá rád. Je vynikající smažená, bramboráky jsou taky skvělé, ale to ty určitě víš.
25. 3. 2010 14:08
O tomto som už počula,že vraj je to ozaj dobré.V lete máme väčšinou toľko cukín,že ich nosíme vo vreciach pre hydinu,alebo niekomu darujeme,takže mi je jedno,aký kvet odtrhnem.Len sa chcem opýtať-ten kvet sa má jesť ešte keď je uzavretý-nerozkvitnutý,alebo už otvorený?Ďakujem
25. 3. 2010 14:06
Jani, cuketa je bezvadná, protože je bez chuti a bez zápachu, tak ji můžeš přidat do čehokoliv, přijme chuť toho pokrmu.
Kostičky přidávám do leča, nastrouhanou do mletého masa, dokonce jsem ji přidávala i do DIA marmelády, abych jí měla více.
Ze starší nastrouhané na velké slzíčce dělám zelí.
A nejraději ji podélně rozkrojenou vydlabu a plním houbami promíchanými s rozkloktaným vajíčkem a dám zapéct. Navrch sýr.
Kostičky přidávám do leča, nastrouhanou do mletého masa, dokonce jsem ji přidávala i do DIA marmelády, abych jí měla více.
Ze starší nastrouhané na velké slzíčce dělám zelí.
A nejraději ji podélně rozkrojenou vydlabu a plním houbami promíchanými s rozkloktaným vajíčkem a dám zapéct. Navrch sýr.
25. 3. 2010 14:05
...Nadjo, já jsem to opravdu nemyslela ve zlém...to, že sedmikrásky jsou jedlé vím, dokonce jsem si je "sušila" v bílku a cukru a zdobila cukroví, to samé s fialkami, dělám pro spestření smažený černý bez, ale opravdu po přečtení tohoto receptu mi spadla "brada na prsa"......člověk se pořád učí...jak začne kvést cuketa, tak ji orvu, nasmažím (jen ať mi pak narostou nějaké plody, nebo manžu trefí)
25. 3. 2010 13:54
cardanka díky, už to vidím. Problém je v tom, že my cuketu nemáme, přítel říká, že je to kvak, tak mi vždycky někdo podaruje Naďo, takže i já přidávám plusík, protože to bych rozhodně chtěla zkusit, jestli mi někdo podaruje květy
25. 3. 2010 13:45
Lichořeřišnici v létě používám, o květech cukiny jsem četla...jenže já vždycky do poslední chvíle doufám, že ten zdánlivě planý květ (taky neumím rozeznat samčí a samičí )ještě něco vyplodí, až už uvadá a je tedy v kuchyni nepoužitelný
25. 3. 2010 13:35
* Svetlana - zcela vážně, apríl teprve bude. Spoustu květů můžeš jíst a jsou dobré. V létě obejdu zahradu a mám vždy něco na zdobení. Nejdříve na jaře jsou sedmikrásky.
* Jani, můžeš vzít jakýkoliv květ, jenže se ochudíš o plody, ale jinak je to jedno.
* Cardanko, děkuji.
Všem dobrou chuť.
* Jani, můžeš vzít jakýkoliv květ, jenže se ochudíš o plody, ale jinak je to jedno.
* Cardanko, děkuji.
Všem dobrou chuť.
25. 3. 2010 13:30
Snad se podaří a samčí květ cukety se vám zobrazíhttp://green-change.com/2009/05/20/hand-pollinatin...
25. 3. 2010 13:25
Bezvadné Perfektní receptík - a lichořeřištnice Obojí jsem jedla - Nevím, jakého rodu květy byly, ale chutnalo mi - byly obalené v těstíčku a zprudka ofritované
tudíž - bodík letí +
tudíž - bodík letí +
25. 3. 2010 13:21
Nadjo báječný receptík... chystám se na obalovanou kosmatici tak až pokvete cuketa zkusím i toto, no a 3.tí bodík to je již předem jasno
25. 3. 2010 13:17
Mne asi omyjí!! Jak poznám samčí květy? To by fakt chtělo více, než u jiných receptů foto
25. 3. 2010 13:15
......to myslíš vážně?...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 12 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 39 minutami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažené cuketové květy smažené dýňové květy cukina recepty dýňové květy plneny cuketový kvet květy cukety květy dýně květy cukety recept cuketové květy obalovana cukina smažené květy cukety smažený cuketový květ cuketový květ recepty s cukiny cukiny květ cukety plněné květy cukety květy z cukety plané květy u cuket dýňové květy recept
Suroviny: květy cukiny samčí, sýr niva, vejce, mouka, strouhanka, tuk na smažení
Květy cukiny plněné sýrem a smažené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQ5M
30 názorů