Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květy cukiny plněné sýrem a smažené

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 3. 2010 13:07

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mohou se použít i samičí květy, jen bude méně plodů.

Aby náplně bylo více, použila jsem mimo Nivu i tavený sýr (nechtěla jsem dávat více Nivy, aby jídlo nebylo moc slané).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

25. 3. 2010 14:13

Ivana79 - může být otevřený, ale nezvadlý, ale zkusit můžeš i uzavřený.

spagetka spagetka

25. 3. 2010 14:12

Toto jsem zjistila na www.cuketka.cz - "Květy na cuketách jsou dvojí – ty na malých cuketkách samičí, ty na stoncích jsou samčí" - takže se to dá poznat podle toho, kde vykvetou.;-)

Nadja Nadja

25. 3. 2010 14:12

;-) Svetlanko, já to tak ani nebrala, jen že se ten apríl blíží,....
A nějaké květy ponech, ať máš dost plodů.
Toto lze dělat pouze, když máš cukin plnou zahradu. Jinak jen jako chuťovka.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2010 14:09

Nadja fakt?;-):-)):-D:-D Já ji umím používat, dělám z ní hořčici, knedlíky, buchty, marmelády a spoustu jiných dobrot. Jen přítel ji nemá rád. Je vynikající smažená, bramboráky jsou taky skvělé, ale to ty určitě víš.;-)

Ivana79 Ivana79

25. 3. 2010 14:08

O tomto som už počula,že vraj je to ozaj dobré.V lete máme väčšinou toľko cukín,že ich nosíme vo vreciach pre hydinu,alebo niekomu darujeme,takže mi je jedno,aký kvet odtrhnem.Len sa chcem opýtať-ten kvet sa má jesť ešte keď je uzavretý-nerozkvitnutý,alebo už otvorený?Ďakujem:-8

Nadja Nadja

25. 3. 2010 14:06

Jani, cuketa je bezvadná, protože je bez chuti a bez zápachu, tak ji můžeš přidat do čehokoliv, přijme chuť toho pokrmu.
Kostičky přidávám do leča, nastrouhanou do mletého masa, dokonce jsem ji přidávala i do DIA marmelády, abych jí měla více.
Ze starší nastrouhané na velké slzíčce dělám zelí.
A nejraději ji podélně rozkrojenou vydlabu a plním houbami promíchanými s rozkloktaným vajíčkem a dám zapéct. Navrch sýr.

Svetlana Svetlana

25. 3. 2010 14:05

...Nadjo, já jsem to opravdu nemyslela ve zlém...to, že sedmikrásky jsou jedlé vím, dokonce jsem si je "sušila" v bílku a cukru a zdobila cukroví, to samé s fialkami, dělám pro spestření smažený černý bez, ale opravdu po přečtení tohoto receptu mi spadla "brada na prsa"...;-)...člověk se pořád učí...jak začne kvést cuketa, tak ji orvu, nasmažím (jen ať mi pak narostou nějaké plody, nebo manžu trefí:-D:-D)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2010 13:54

cardanka díky, už to vidím. Problém je v tom, že my cuketu nemáme, přítel říká, že je to kvak:-(, tak mi vždycky někdo podaruje;-) Naďo, takže i já přidávám plusík, protože to bych rozhodně chtěla zkusit, jestli mi někdo podaruje květy:-)):yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 3. 2010 13:45

Lichořeřišnici v létě používám, o květech cukiny jsem četla...jenže já vždycky do poslední chvíle doufám, že ten zdánlivě planý květ (taky neumím rozeznat samčí a samičí :-8)ještě něco vyplodí, až už uvadá a je tedy v kuchyni nepoužitelný :-O:-8

Nadja Nadja

25. 3. 2010 13:35

* Svetlana - zcela vážně, apríl teprve bude. Spoustu květů můžeš jíst a jsou dobré. V létě obejdu zahradu a mám vždy něco na zdobení. Nejdříve na jaře jsou sedmikrásky.
* Jani, můžeš vzít jakýkoliv květ, jenže se ochudíš o plody, ale jinak je to jedno.
* Cardanko, děkuji.
Všem dobrou chuť.

cardanka

25. 3. 2010 13:30

Snad se podaří a samčí květ cukety se vám zobrazí;-)http://green-change.com/2009/05/20/hand-pollinatin...

Iljusa Iljusa

25. 3. 2010 13:25

Bezvadné :-!:-!:-! Perfektní receptík - a lichořeřištnice :-p Obojí jsem jedla - :yes: Nevím, jakého rodu květy byly:-)), ale chutnalo mi - byly obalené v těstíčku a zprudka ofritované :-*
tudíž - bodík letí + ;-)

cardanka

25. 3. 2010 13:21

Nadjo:-K báječný receptík... chystám se na obalovanou kosmatici tak až pokvete cuketa zkusím i toto:yes:, no a 3.tí bodík to je již předem jasno;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2010 13:17

Mne asi omyjí!!:-O:-O Jak poznám samčí květy?:-O To by fakt chtělo více, než u jiných receptů foto:-!

Svetlana Svetlana

25. 3. 2010 13:15

...:-O:-O:-O...to myslíš vážně?...:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažené cuketové květy smažené dýňové květy cukina recepty dýňové květy plneny cuketový kvet květy cukety květy dýně květy cukety recept cuketové květy obalovana cukina smažené květy cukety smažený cuketový květ cuketový květ recepty s cukiny cukiny květ cukety plněné květy cukety květy z cukety plané květy u cuket dýňové květy recept

Suroviny: květy cukiny samčí, sýr niva, vejce, mouka, strouhanka, tuk na smažení

TopRecepty.cz

Květy cukiny plněné sýrem a smažené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQ5M