Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 725 kJ / 7 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,59 g |
| Tuky | 500,27 g |
| Vláknina | 36,15 g |
| Cholesterol | 973 mg |
| Sodík | 151 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 586,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto vypracujeme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do ledničky. Potom vyválíme opatrně na pečícím papíře a dáme na plech (bylo akorát na menší plech 25x40 cm).
Krok 2: Potřeme marmeládou/džemem. Máslo, cukr a vodu zahřejeme, svaříme, vmícháme ořechy a ovocné šťávy. Ořechovou hmotu rozetřeme na korpus a upečeme. Vychladlé nakrájíme na trojúhelníčky a ozdobíme.
Krok 3: Teplota pečení: elektrická 180°C, horkovzdušná 160°C, plyn stupeň 3. Doba pečení: cca 45 minut.
Zveřejněno 24. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé ořechové trojúhelníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/795A
Moje poznámka
Křupavé ořechové trojúhelníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/795A
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 4 hodinami
Tématické fráze:
křupavé ořechové cukroví,
ořechové medové trojhránky,
ořechové mlsani,
ořechové plátky,
křupavé cukroví,
cukrovi trojuhelnicky,
orechove trojuhelnicky cukrovi,
oříškové trojúhelníčky,
trojuhelníčky s marmeládou,
křupavé ořechové cukroví plněné čokol,
pšeničné klíčky moučníky,
cukrovi bez psenice,
orechove trouhelnicky nepecene,
pšeničné klíčky,recepty,
pšeničné klíčky recepty,
trojuhelnicky,
vánoční trojuhelníčky,
hts,
babiččiny dorty, diana,
krupave ořechové cukroví recepty
Suroviny:
krupička,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
vejce,
prášek do pečiva,
marmeláda meruňková,
máslo,
cukr,
šťáva citronová,
šťáva pomerančová,
ořechy,
voda,
čokoláda
Komentáře (16)
Těsto je jako křehké těsto, místo krupičky by šla i hrubá mouka, ale chuťově by nebyl ani rozdíl vidět. Recept je jednoduchý - viz fotky a křehkost tam dělá ta vrstva ořechů s máslem a cukrem, která s marmeládou (tou nešetři) chuťově stejně "přebije" celé těsto.
Kdyby se Ti zdálo, že se povrch chce připalovat - raději ho ke konci pečení přikryj pečícím papírem nebo alobalem - píši proto, že každá trouba je jiná.
Jen nevím kdy to zvládnu všechno vyzkoušet co už jsem si uložila do oblíbených