Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 725 kJ / 7 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,59 g |
| Tuky | 500,27 g |
| Vláknina | 36,15 g |
| Cholesterol | 973 mg |
| Sodík | 151 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 586,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto vypracujeme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do ledničky. Potom vyválíme opatrně na pečícím papíře a dáme na plech (bylo akorát na menší plech 25x40 cm).
Krok 2: Potřeme marmeládou/džemem. Máslo, cukr a vodu zahřejeme, svaříme, vmícháme ořechy a ovocné šťávy. Ořechovou hmotu rozetřeme na korpus a upečeme. Vychladlé nakrájíme na trojúhelníčky a ozdobíme.
Krok 3: Teplota pečení: elektrická 180°C, horkovzdušná 160°C, plyn stupeň 3. Doba pečení: cca 45 minut.
Zveřejněno 24. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé ořechové trojúhelníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/795A
Moje poznámka
Křupavé ořechové trojúhelníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/795A
Nejnovější recepty
Kulajda podle maminky
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 10 hodinami
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Monyk před 12 minutami
Jablková buchta s čokoládou
KetyHu před 27 minutami
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 7 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 7 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 7 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 7 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 8 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 8 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Tataráček
magdalenka před 8 hodinami
Tématické fráze:
křupavé ořechové cukroví,
ořechové medové trojhránky,
ořechové mlsani,
ořechové plátky,
křupavé cukroví,
cukrovi trojuhelnicky,
orechove trojuhelnicky cukrovi,
oříškové trojúhelníčky,
trojuhelníčky s marmeládou,
křupavé ořechové cukroví plněné čokol,
pšeničné klíčky moučníky,
cukrovi bez psenice,
orechove trouhelnicky nepecene,
pšeničné klíčky,recepty,
pšeničné klíčky recepty,
trojuhelnicky,
vánoční trojuhelníčky,
hts,
babiččiny dorty, diana,
krupave ořechové cukroví recepty
Suroviny:
krupička,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
vejce,
prášek do pečiva,
marmeláda meruňková,
máslo,
cukr,
šťáva citronová,
šťáva pomerančová,
ořechy,
voda,
čokoláda
Komentáře (16)
Těsto je jako křehké těsto, místo krupičky by šla i hrubá mouka, ale chuťově by nebyl ani rozdíl vidět. Recept je jednoduchý - viz fotky a křehkost tam dělá ta vrstva ořechů s máslem a cukrem, která s marmeládou (tou nešetři) chuťově stejně "přebije" celé těsto.
Kdyby se Ti zdálo, že se povrch chce připalovat - raději ho ke konci pečení přikryj pečícím papírem nebo alobalem - píši proto, že každá trouba je jiná.
Jen nevím kdy to zvládnu všechno vyzkoušet co už jsem si uložila do oblíbených