Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto všestranného využití pro začátečníky

V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s přípravou podle našeho receptu. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

17. 5. 2010 21:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie414 kJ / 99 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nemusíte se toho bát, s těstem se pěkně pracuje, po vyválení kolečko podeberu širší špachtlí nebo nožem. Lze ho použít i jako základ pod pizzu, kdo chce, přidá do něj vajíčko, ale není to třeba. Budete překvapeni jeho chutí, na slano do něj dávám navíc lžičku vegety a chci ho vyzkoušet v řídším provedení ještě na "halušky" a v původním na cibulový koláč, ale třeba zde vás z něj něco napadne udělat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

18. 5. 2010 07:23

Super!! Já budu muset strašit na tomhle světě nejmíň do 250 let, abych všechny ty recepty stihla vyzkoušet :-8:-)):yes:

yanull yanull

18. 5. 2010 05:15

Lucasinko, s hladkou moukou jsem to bohužel nezkoušela, ale myslím si, že by těsto bylo o něco více lepivé, ale pokud jinou nemáš, zkus to s ní, pro začátek z menší dávky. Ono také záleží na toustovém chlebu, možná by se to dalo vyřešit tím, že by sis koupila celozrnný. Kdo budete dělat slanou variantu, dejte do těsta lžičku soli a nebo tu vegetu a osolte vodu na vaření. Přeji všem, ať se těsto podaří, je opravdu velmi jednoduché na vypracování. :-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 5. 2010 23:20

Jani,vypadá to moc lákavě a zajímavě:-KUrčitě zkusím slanou verzi,jsme masožravci:-DDávám bodíka:yes:

isindy isindy

17. 5. 2010 22:51

jani, tohle je těsto přímo pro mě - nejsem sice začátečník, ale není nad rychlý recept ze surovin, které jsou doma stále....fakt paráda:yes::yes:+8

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 5. 2010 22:47

Jani, těstíčko z rohlíků?:-O To musí být dobrééé!!:yes::yes:

Jenda1 Jenda1

17. 5. 2010 22:23

Jani, recept z tvého těsta už má hrubé obrysy;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +7

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 5. 2010 21:50

Yanullko,to je hezky napsané a opravdu na různé způsoby k použití,jak kdo chce.:-pUkládám a dávám bod:yes::-K

spagetka spagetka

17. 5. 2010 21:49

:-O:-p:yes:mňam :-K

Lucasinka Lucasinka

17. 5. 2010 21:48

Yanull, to by me vubec nenapadlo :-)) jen by me zajimalo, jak dulezita je ta polohruba mouka - jestli bych ji mohla nahradit treba hladkou...jinak bodik uz mas pripsany :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smetanovy zaklad na pizzu smetanový základ na pizzu recept pizza smetanovy zaklad pizza smetanový základ recept testo na pizu pizza recept smetanový základ recept smetanový základ na pizzu využití těsta na pizzu jak udělat smetanový základ na pizzu smetanový základ pizza recept pizza na smetanovém základě recept pizza pro začátečníky těsto na pizzu využití palacinky pro zacatecniky využití-povidel smetanový základ na pizu smetanový základ využití toustového chleba svěrlé těsto základ toustový chléb sladěnka

Suroviny: chléb toustový, olej, mléko, sůl, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Těsto všestranného využití pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jY74