Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 212 kJ / 1 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,18 g |
Tuky | 77,61 g |
Vláknina | 30,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 185,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme.
Krok 2: Zasypeme hladkou moukou, aby brambory nezčernaly.
Krok 3: Dále přidáme 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř, vejce, rozinky, arašídy a vše promícháme.
Krok 4: Pokud je hmota řídká, tak přidejte ještě trochu mouky. Z hmoty vytvoříme placičky, obalíme ve strouhance a usmažíme.
Krok 5: Já je smažím ve fritovacím hrnci.
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálské placičky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pqw
Moje poznámka
Provensálské placičky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pqw
Nejnovější recepty
Kuřecí karí
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 8 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Treska na másle
Houmicek před 44 minutami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 2 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 3 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 6 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 18 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 18 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 18 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 19 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 20 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 20 hodinami
Tématické fráze:
aby brambory nezcernaly,
jak uchovat oloupané brambory,
aby brambory nečernaly,
aby brambory nescernaly,
aby nezčernaly brambory,
provensálsko,
brambory nezčernaly,
provensálské bydlení,
jak uvařit brambory aby nezčernaly,
provesálské placičky,
uchovat brambory aby nezčernaly,
aby vařené brambory nečernaly,
jak uchovat oloupané brambory ?,
jak uchovat brambory aby nezčernaly,
provensálské brambory,
kuřecí křídla ve fritovacím hrnci,
smazene kureci kridla,
recepty smažené kuřecí křídla ve fritovacím hrnci,
brambory aby nečernaly,
nezcernaly brambory
Suroviny:
brambory,
arašídy,
rozinky,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej
Komentáře (3)