Brambory z papiňáku
Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 890 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,14 g |
| Tuky | 17,40 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 162,16 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
Moje poznámka
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
Nejnovější recepty
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 15 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 19 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno 4. 12. 2025 08:54:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 21 minutami
Skořicové cukroví z lisu na česnek
Diesel před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
be.amenity před 2 hodinami
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
be.amenity před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Janule25 před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 7 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 11 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 12 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
brambory v papináku bez vody na másle,
brambory vařené v papináku,
vaření brambor v papinaku,
brambory na cibuli vařené v papiňáku,
brambory v tlakáči,
vařené brambory v papiňáku,
brambory v tlakovém hrnci,
brambory v papináku na másle,
papiňák,
vaření v papiňáku,
pecene brambory v papinaku,
brambory na masle v papinaku,
brambory pečené v papiňáku,
recepty z papiňáku,
brambory vařené v papiňáku bez vody,
papiňák recepty,
jak vařit v papiňáku,
vaření v papiňáku recepty,
recepty pro papiňák,
brambory
Suroviny:
brambory,
máslo,
sůl,
kmín celý
Komentáře (150)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Taky pamatuji fronty u řezníka od 5 od rána a každý čtvrtek před knihkupectvím...
Poprvé jsem zapomněl snížit teplotu a brambory byly zespoda pěkně spálené.
Podruhé jsem postupoval takto: sporák na střední úroveň, jakmile začala unikat pára, tak snížit na "jedničku" (tedy ne úplné minimum) a takto vařit 5 minut. Po 5 minutách sporák vypnout a na té samé plotýnce brambory nechat dalších 5 minut dojít - takto budou pěkně vařené i z vrchu. Poté vypustit páru a odklopit poklici.
Bylo pro mě velkým překvapením, jak ty brambory byly rychle uvařené a jak byly chutné.
Prvotním impulsem k vyhledání (tohoto) receptu, byla informace K. Šípa v jeho pořadu Všechnopárty, kdy toto vaření brambor poradil Z. Pohlreichovi, který na to koukal trochu nevěřícně, a jak sám přiznal, doposud toto vůbec neznal.
Ještě bych chtěl dodat, pokud někdo nechce mít ty brambory připečené (a následně čistit hrnec), nebo má strach, že by je také spálil, a chce je mít čistě vařené, pak stačí přidat trošku vody, ale opravdu jen trošku.