Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

11. 10. 2011 12:33

Eliza:Eli, nejsem sice Maruška:-8 , ale tuto dobrotu jsem dělala už několikrát:-p:yes:, dala jsem , tuším, Veltlín, ale myslím, že značka je celkem jedno...hlavně aby bylo suché;-)
a díky za připomenutí této skvělé záležitosti;-), velmi brzy si též zopakuji:-):yes:

Eliza Eliza

11. 10. 2011 12:18

Maris, dnes se na to chystám...prosím, jaké jsi použila víno? Tedy pokud si vzpomeneš...nebo jaké bys použila? Nechci to zkazit, když se tak dlouho odhodlávám a zapomínám...
Děkuji.

Iljusa Iljusa

12. 1. 2011 11:14

Tuto dobrotku dělám od září minulého roka vcelku pravidelně. Proto se stydím, že jsem jí neposlala bodík :-8:-8
Omlouvám se :-K a bodík zasílám ;-)

maris maris

2. 1. 2011 12:20

Moc děkuji a jsem ráda, že chutná:-)
jahůdko, promiň, nějak jsem přehlédla Tvůj kometář, má radost, že rillettes u vás zdomácněly a věřím, že na kolejích chutná, je dobré mít v zásobě, je to výborná rychlovka, když není čas na nic jiného:-)

sumafka sumafka

2. 1. 2011 10:21

Dobrota!!!! A v PH téměř bez práce.:yes:

jahoda jahoda

9. 10. 2010 23:38

Tento báječný recept už jsem musela dělat několikrát. Nemám pomalý hrnec, dělám to tedy tak, že vše pokrájím na malé kousky, podusím na plotně asi půl hodiny a potom v troubě zakryté pomalu peču asi 3 hodiny. Potom vše trochu projedu mačkačem na brambory a mám hotovo.
Díky za recept posílám hlavně od dětí (řekla bych, že tím krmí své známé na kolejích:-D ).:-K:yes:

isindy isindy

1. 9. 2010 00:04

JOJKY, to já ráda :-p kašlu na cholesterol, o víkendu koupím bůček a budu sporákovat (na pomalení nemám zařízení ;-)):yes:

Zdenka1

29. 8. 2010 19:52

Tak jsem také upekla. Ti, kdo ochutnali chválili:-p. Maris, tobě děkuji za recept a Rebece za to, že mě na něj upozornila. A fotka je také pěkná:yes: +18

maris maris

29. 8. 2010 18:27

Drahuško, jsem ráda, že chutnalo a moc děkuju za fotečku;-):-K

drahulin drahulin

29. 8. 2010 18:23

Maris udělala jsem v pátek a dnes už nic není.:-(Je to lahůdka.:-p:-p

maris maris

28. 8. 2010 18:51

Bibi, děkuju:-K, musím se smát, jak na fotce za talířkem vykukuje nápis " Zdravý ":-)), nevím, nevím, jak moc je to zdravé ;-):-D:-D

Bibinka Bibinka

28. 8. 2010 18:35

Maris, tak si zrovna pochutnáváme:-p a hodně mi to připomíná tu výbornou vepřovou,libovou konzervu za starých časů. Budu dělat častěji a fotku máš přidanou;-)

maris maris

28. 8. 2010 09:07

Doogo, Bibinko - děkuju:-)
Bibi těším se na fotku;-):-K

Bibinka Bibinka

27. 8. 2010 21:23

Maris, dnes jsem tu tvou pomazánku udělala, ovšem normálně na plynu a dlouze sem vařila(nechala převalovat), je moc dobrá a zítra bude k véče, tak ti přidám fotku, bodík už jsem dala;-)

Dooga Dooga

27. 8. 2010 21:21

:yes: Bezkonkurenční:yes:

1 9 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX