Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (253×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Romana Tůmová

18. 2. 2015 13:54

kváskový: Mohu také poprosit o recept na kváskový chleba po babičce? Je mi jasné, že prosím o 3 roky později, ale snad si to přečtete. Děkuji za laskavost.

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 2. 2015 09:44

SSarahh: :-) dám jako rozklikávací. Diskuze je opravdu vyborná:yes:

diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=24893" target = "_blank">

diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=24893

SSarahh SSarahh

16. 2. 2015 09:31

Tady je vše týkající se kváskování- kváskový chléb,recepty,vše odzkoušené :yes: -

diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=24893

naďa

10. 2. 2015 14:04

Mohu take poprosit o recept, moc dekuji.

Jindřiška Kotyzová

3. 2. 2015 19:09

kváskový:Prosím o zaslání receptu!Už teď se nachlebíček těším!!Děkuji moc!

Kateřina Kopecká

1. 2. 2015 14:25

Martin K.:
A můžete mi napsat recept? Děkuji:-p

Martin K.:

Marie Šťastná

31. 1. 2015 17:56

kváskový:Dobrý večer,měla bych moc zájem o zaslání receptu,ten kupovaný se nedá jíst.Jako školačka jsem nějakou dobu pekla domácí chleba ppodle receptu od kamarádčiny babičky...dodnes na něj vzpomínám.Děkuji za kladné vyřízení
M.Š.

Martin K.

30. 1. 2015 23:10

Já vám nevím lidi... zvláště po přečtení příspěvků se mi zdá, že lid si myslí že chléb jedině droždí a pšenice. Říkal jsem moji babičce, že peču chleba z ŽITNÉHO kvásku a žitné mouky, bez droždí, cukru a dalších nezdravých věcí... Hádala se se mnou, že bez droždí to nejde. Za pár dní mi volá a říká... když jsem byla malá, máš pravdu, dělali jsme chleba bez droždí, jen z kvásku a žitný mouky, dělali jsme ho vždy vědro a vydržel nám i dva týdny, ne jako dneska že chleba plesnivý za pár dní...

Všem komu jsem chleba dal velmi chutnal. Přitom stačí žitný kvas, žitná mouka, špaldová či pšeničná mouka (ale jde i jen z žitné mouky), voda a sůl, případně kmín a koriandr. Žádné droždí, kypřicí přípravky, dochucovadla atd. Potom už jen čas a trpělivost.

Tímto nechci hanit tento recept, ale trochu společenské odpovědnosti... Chleba má být chleba, ne buchta a nebo chemická laboratoř, což je spíše přednost velkopekáren...

Taktéž, rohlíky, housky, veky, kynuté knedlíky, těsto na pizu :) prakticky všechny kynuté potraviny.

Závěrem, tento recept jdu zkusit :) Čím více chlebů člověk upeče, tím více potom tady může remcat :)

JOSEF

29. 1. 2015 22:44

Zatím recepty dobrý. Hold každý má svůj vkus a svůj recept. Není potřeba si udělat chleba podle toho, kdo to zrovna zveřejní. Já peču občas chleba podle svých receptů a je taky dobrý.:-p

zalesak40

29. 1. 2015 17:27

kváskový:Dobrý den,můžu také poprosim o recept.Děkuji,katka.zalesak@seznam.cz

Marie

11. 10. 2014 08:47

kváskový: prosím o zaslaní rodinneho receptu na chleba. Moc děkuji. M.

Irena Trnková

17. 6. 2014 22:27

Je pravda,že záleží na chuti každého.Já jsem tento recept dělávala,ale z tmavé mouky a přidávala kávovou lžičku octa do těsta.Ten jako buchta nechutnal.
:-)):yes:

Slavikova Jaroslava

17. 6. 2014 16:57

Tenhle chleba dělám už 20 let, jen s tím rozdílem, že nedělám kvásek. Droždí drobím rovnou do mouky.Také už nedávám chleba na plech, ale vystřihnu si z pečícího papíru tvar o něco větší,než jaký chleba budu dělat a těsto dám kynout na něj.Peču prvních 20 minut na 250 a potom snížím na 170 a dopékám do hodiny.Když chci tmavší, přidávám chlebovou mouku. Je fakt super.

lucie

19. 5. 2014 21:48

kváskový:take bych chtela poprosit o zaslani receptu na prababicin kcaskovy chleb.dekuji. jerry6@email.czhttp://www.toprecepty.cz/recept/14708-domaci-kmino...

Lucik118

13. 4. 2014 13:14

Tak včera jsem zkošela chleba s cibulí. Jeden jsem udělala se syrovu a jeden se smaženou. Ten s tou syrovou cibulí byl moc výrazný a cibule tvrdá.
Takže jednoznačně cibulka osmažená pěkně do zlatova. Ale je třeba vymačkat olej. Jinak je těsto moc mazlavé a špatně se s ním pracuje.
:-))

1 9 10 11 12 13 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66